Interviu – Andreea Țăruș elevă a Academiei de Balet, Princess Grace, Monaco

by Sena Vladoiu
Share the NEWS & spread the JOY!

Andreea Țăruș a fost un elev de elită al Liceului de Coregrafie “Floria Capsali”, București și este în prezent elevă a Academiei de Balet Princess Grace, din Monaco. 

A obținut premii importante în cadrul unor concursuri de renume, dar și în cadrul Olimpiadei de Coregrafie.

In premieră pentru România, în anul 2017, Andreea Țăruș și Fabian Rășchitor, au obținut locul II cu pas de deux-ul “Peasant Pas” din spectacolul de balet Giselle, la finala mondială a concursului internațional de balet YAGP, S.U.A.

YouTube video

Video și imagine montaj: Lavinia Huțanu
Realizator: Sena Vlădoiu
Producător: Ballet Magazine Romania

  

Andreea Țăruș: Baletul înseamnă viața mea!

Ballet Magazine Romania: Ce înseamnă baletul pentru tine?

Andreea Țăruș: Baletul înseamna viața mea. De când mă trezesc mă gândesc numai la balet, la cum aș putea progresa în ziua respectivă, ce emoții aș putea transmite sau cum aș putea face ca acea zi să mă aducă mai aproape de visul meu.

  

Citeste si: Interviu Fabian Rășchitor

Ballet Magazine Romania:   Ce părere ai despre apariția revistei Ballet Magazine, în România?

Andreea Țăruș: Sunt foarte încântată și foarte bucuroasă de apariția acestei reviste. In sfârșit vom avea și noi în România o publicație de specialitate, care să ne prezinte diferiți artiști sau oameni din lumea baletului, din întreaga lume.

 

Ballet Magazine Romania:  Te gândești să profesezi în România?

Andreea Țăruș: Momentan nu, fiindcă visul meu este să ajung să dansez pe marile scene ale lumii, cum ar fi: Mariinsky Theatre, American Ballet Theatre, Royal Ballet Theatre… Dar în viitor, poate că da.

 

 Sylvie Guillem, model meu în viață!

Ballet Magazine Romania:  Ce modele/repere profesionale te ghidează și de ce?

Andreea Țăruș:  Aș putea să spun că balerina Sylvie Guillem este modelul meu în viață, fiindcă pe lângă toate calitățile ei extraordinare legate de modul de a dansa și a-și exprima emoțiile, avea o pasiune pentru această artă și o dăruire pe care nu am mai văzut-o la multe alte balerine și pe care știa cum să o transmită publicului.


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate