Interviu – Cosmin Marinescu

by Sena Vladoiu
Share the NEWS & spread the JOY!

Cosmin Marinescu este elev al Academiei de Balet a Operei din Viena, Austria.

 

INTERVIU

YouTube video

Elev invitat: Cosmin Marinescu

Realizator: Sena Vlădoiu

Video și imagine montaj: Lavinia Hutanu

Producător: Ballet Magazine Romania

 

Ballet Magazine Romania: Cosmin, ce înseamnă baletul pentru tine ?

Cosmin Marinescu: Baletul pentru mine este arta care nu are nevoie de cuvinte pentru a fi deslușită. Mai mult, eu văd prin balet o libertate, o eliberare practic din monotonia zilnică. În opinia mea, un balerin trebuie să fie sensibil, deoarece eu nu-mi imaginez cum poate să transmită altfel emoția publicului, dacă aceasta nu vine din interior.

Ballet Magazine Romania: Ce părere ai despre apariția revistei Ballet Magazine, în România?

Cosmin Marinescu: Inființarea acestei reviste este o idee foarte bună, este ceva nou ce până acum nu a mai existat la noi în țară. De asemenea, cred că și interesul oamenilor de a veni la Operă și de a viziona cât mai des spectacole va crește. Mi-aș dori să văd diverse interviuri cu diferiți balerini de la noi din România și, mai ales, mi-aș dori ca și publicul să afle mai multe despre munca din spatele succesului. Pe lângă asta… eu mi-aș dori să văd mai mult respect pentru această artă… și când spun asta nu mă refer la milă, ci la recunoaștere… deoarece noi ca dansatori, ca artiști, ne antrenăm o viață întreagă pentru a duce la bun sfârșit spectacole de succes, care de cele mai multe ori rămân neapreciate sau neremarcate de publicul din România. Motivul fiind faptul că oamenii de aici nu sunt destul de informați despre ceea ce înseamnă balet.

Ballet Magazine Romania: Te gândești să profesezi în România?

Cosmin Marinescu: Răspunsul meu este nu, deoarece mie îmi place foarte mult să călătoresc și nu rezist să rămân prea mult într-un singur loc. Pe lângă asta, personal nu prea văd un viitor foarte promițător în ceea ce privește baletul în România. Dar asta este strict opinia mea personală… De ce aș rămâne aici, când știu că baletul este mult mai apreciat și mult mai iubit în afară? Dar în același timp, mă gândesc că noi ca dansatori, ca artiști, putem contribui la un viitor mai bun, dar pentru asta avem nevoie de sponsori, de sprijin, de suport financiar și, mai ales, de oameni cărora să le pese!

Ballet Magazine Romania: Ce modele  profesionale te ghidează și de ce?

Cosmin Marinescu: Nu am un singur reper profesional, însă îmi plac foarte mult Baryshnikov, Nureyev,  Hans van Manen  – un coregraf excepțional -, Steven McRae, dar și Alina Cojocaru. Toți acești artiști nu mă inspiră doar prin arta lor, ci și prin felul de a fi și stilul lor de viață. Și mai ales, prin personalitatea lor.


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate