Interviu cu Alyn Arhire, elev al Liceului de Coregrafie “Floria Capsali”

by Sena Vladoiu
Share the NEWS & spread the JOY!

Alyn Arhire – elev al Liceului de Coregrafie “Floria Capsali”, București

Elev în clasa a XII a la Liceul de Coregrafie “Floria Capsali”, Alyn Arhire colaborează ca balerin cu Opera Comică pentru Copii din anul 2017. A câștigat în mai multe rânduri faza națională a Olimpiadei de Coregrafie, însumând în ultimii ani peste 30 de premii în cadrul unor concursuri naționale și internaționale.

În anul 2017, datorită rezultatelor excepționale, Alyn Arhire a primit a finanțare în cadrul programului de promovare a telentelor, MOL. În anul 2018, câștigă Dance World Cup și reprezintă cu succes România, în finala concursului din Barcelona. In anul 2019, Alyn Arhire obține premiul I, la secțiunea dans clasic și dans contemporan în cadrul Olimpiadei Naționale de Coregrafie și danseză ca invitat în Gala Extraordinară de Balet “Razvan Mazilu and Friends”

Citește și: Încotro ne îndrumăm băieții: balet sau fotbal? 

YouTube video

Video și imagine montaj: Lavinia Huțanu
Realizator: Sena Vlădoiu
Producător: Ballet Magazine Romania 

Ce înseamnă baletul pentru tine?

Alyn Arhire: Baletul pentru mine, dansul în general, pentru că nu am început cu baletul, este modul meu de exprimare, modul în care pot să mă eliberez de orice stres. In general, orice problemă aș avea, dansul mă ajută să scap de ea.

Ce părere ai despre apariția revistei Ballet Magazine, în România?  

Alyn Arhire: Am auzit și eu de curând despre revistă și am văzut că promovează baletul..și pentru băieți, nu doar pentru fete. Am văzut și un top 5 pentru spectacole, de la acele spectacole, pentru necunoscuți, se pot deschide foarte multe drumuri și să fie interesați pentru mult mai multe, în viitor.

 

Ce ți-ai dori să găsești în interiorul acesteia?   

Alyn Arhire: Mi se pare că este o revistă completă, din câte am văzut. Tot ce pot să spun este că ar fi binevenită o secție pentru public, pentru cei necunoscători, dar și cei pricepuți, să adauge comentarii.

 

Te gândești la a profesa în România?    

Alyn Arhire: Da, eu chiar vreau să profesez în România. Am fost plecat în Anglia, la Royal Ballet, la mai multe concursuri, la școli de vară. Numai că nu mă regăsesc…mi se pare că dacă nu este ceva aici…pot să fac și singur…și ar fi ceva unic.

Ce modele profesionale te ghidează și de ce?   

Alyn Arhire: Nu pot să spun că sunt modele, sunt un fel de familie pentru mine…m-au ajutat când am avut nevoie. Incepând baletul la 12 ani, nu am avut idee despre ce înseamnă baletul, am intrat direct la liceu. Dna Rose Marie Bot Stocec m-a ajutat și m-a îndrumat de când eram mic și până acum, și când o să termin. Cezara Blioju, profesor de dans contemporan care m-a ajutat încă din clasa a VII a.

Dl. Vlad Toader, profesorul meu de studii care mă ajută în fiecare dimineață și trage de mine…să mă trezească! Și Dl. Ovidiu Matei Iancu, care mă ajută foarte mult, pentru orice problemă, chiar și ca prieten și ca orice.


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate