Interviu cu Ioana Daria Kimm, elevă la Liceul de Coregrafie “Floria Capsali”

by Sena Vladoiu
Share the NEWS & spread the JOY!

Ioana Daria Kimm – elevă clasa a-VIII-a, Liceul de Coregrafie “Floria Capsali”, București

 

Ioana Daria Kimm: “Baletul este totul pentru mine, este pasiunea mea cea mai mare”

Ioana Daria Kimm a descoperit baletul  la vârsta de 5 ani, alături de dna. profesor Jaqueline Bratu, care rămâne în continuare un om important în viața ei. În anul 2016 are admiterea la Liceului de Coregrafie “Floria Capsali”, București, unde studiază cu dna. profesor Ana Carianopol, iar acum, este unul dintre elevii de elită ai Liceului. În ultimii 2 ani, a câștigat premii și burse importante în cadrul unor concursuri naționale și internaționale. In anul 2019, Ioana Daria Kimm câștigă locul I în cadrul Olimpiadei de Coregrafie.

În luna August, datorită rezutatelor excepționale, primește finanțare în cadrul programului de promovare a talentelor, MOL,  iar în luna Noiembrie, este premiată cu Diploma “Tânără Speranță” pentru performanță interpretativă, oferită în cadrul celei de-a treia ediție a Galei Uniunii Artei Coregrafice din România, desfășurate la Sibiu.

 Vezi și Interviu – Fabian Rășchitor 

YouTube video

Video și imagine montaj: Lavinia Huțanu
Realizator: Sena Vlădoiu
Producător: Ballet Magazine Romania 

Ce înseamnă baletul pentru tine?

Ioana Daria Kimm: Baletul este totul pentru mine, este pasiunea mea cea mai mare și în primul rând, îmi dă voie să exprim publicului ceea ce îmi place prin mișcări de dans și, acest lucru, mă bucură foarte tare.

Ce părere ai despre apariția revistei Ballet Magazine, în România?

Ioana Daria Kimm: Mi se pare că este o apariție foarte bună, acum o să avem mai multe informații despre balerini mai mari și viața balerinilor din România. Este un lucru foarte bun să avem acces la diferite interviuri.

Ce ți-ai dori să găsești în interiorul acesteia?

Ioana Daria Kimm: Mi-aș dori să găsesc informații despre viața balerinilor, despre eșecuri și cum au trecut peste, despre succese și cum se simt ei pe scena, la studii sau în spectacole mari.

Te gândești la a profesa în România?

Ioana Daria Kimm: Da, mă gândesc pentru că sunt foarte mulți copii talentați în România și foarte mulți profesori care te pot ajuta să ajungi unde trebuie și unde îți place!

Ce modele/repere profesionale te ghidează și de ce?

Ioana Daria Kimm: Nu am un model anume…unul singur, am mai multe de la care iau câte puțin pentru a mă ajuta pe mine să profesez și să ajung din ce în ce mai sus.


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate