Izabela Pănescu, jurnalist Digi24: “Sunt hipnotizată când urmăresc un spectacol de balet”

by Mirela Paduraru
Share the NEWS & spread the JOY!

Izabela Pănescu este foartea apreciată și iubită de publicul larg din România și din diaspora pentru modul frumos și extrem de profesionist de a aduce informații valoroase din domeniul sănătății, păstrării frumuseții și tinereții. De altfel, este realizatoarea emisiunii tv “Tinerețe fără bătrânețe”, pe care o puteți urmări în fiecare sâmbătă, de la ora 17:30, la Digi24. Este speaker la diverse evenimente și împărtășeste din tainele profesiei de jurnalist, precumși din experiențele personale, pe blogulei www.izabelapanescu.ro și pe rețelele sociale. În plus, este și în fericita situație de a avea o siluetă de balerină. Am aflat secretele ei în interviul acordat Revistei Ballet Magazine.

Vezi aici ediția interviul publicat în Ediția de iarnă a revistei Ballet Magazine 

Izabela Pănescu, îndrăgostită de muzică și dans

Cum privești lansarea primei reviste de balet din România?

Izabela Pănescu: Mă bucur din tot sufletul pentru orice proiect cultural nou, dar baletul este mai mult decât atât. Este bucurie pentru suflet și trup. Nu doar pentru cei care îl practică, ci și pentru spectatori. Eu, de exemplu, parcă sunt hipnotizată când sunt în sală. Sunt prezentă 100%, nu mă gândesc la nimic altceva. Această artă merită promovată, iar prin intermediul revistei cu siguranță tot mai mulți oameni vor descoperi baletul.

Citește și: Baletul, cu metodologie sau fără? Iată de ce este importantă

Cum îți menții silueta de “balerină”?

Izabela Pănescu: Să știi că sunt norocoasă, pentru că dintotdeauna am fost slabă. Am gene bune, dar nu mă bazez doar pe asta. Până la 22 de ani am avut cea mai nesănătoasă alimentație posibilă. Mâncam numai fast-food, produse de patiserie, mezeluri, foarte multă carne, dulciuri, sucuri carbogazoase. Atunci am început schimbarea și treptat am ajuns să mănânc multe legume și fructe, carne de 2-3 ori pe săptămână, sucuri beau foarte rar și numai naturale. În rest apă sau ceai. De dulciuri mi se face rar poftă, iar la celebrele lanțuri de fast-food nu am mai fost de ani de zile și nu pentru că m-aș abține, ci pur și simplu pentru că nu mai pot mânca așa ceva. Așadar, nu țin o dietă pentru a-mi păstra silueta, dar am un stil de viață sănătos și echilibrat.

Faci și sport?

Izabela Pănescu: Da, însă nu sport așa cum te-ai gândi. Nu îmi place să merg la sală, de aceea am lucrat cu un antrenor personal care susține orele în parc! Făceam și forță, dar și qigong și meditație. Spun la trecut, pentru că de câteva luni am luat o pauză, dar fac singură acasă și știi ce îmi place cel mai mult? Dansul! Nu îți imagina că sunt vreo mare dansatoare.În ultima vreme nici nu dansez într-un fel anume, ci pur și simplu îmi las corpul să facă acele mișcări de care are nevoie. Mă las purtată de muzică și atât de bine mă simt dacă îmi ascult corpul și îl las să se miște cum are nevoie. E minunat!

Izabela Pănescu recomandă medicul nutriționist pentru o dietă de slăbit echilibrată

Ai intervievat sute de medici si nutriționiști. Oferă-ne 3 sfaturi importante din aceste interviuri, care să îi ajute pe balerini.

Izabela Pănescu: Să nu apeleze la înfometare, pastile, shake-uri sau tot ce se mai spune pe internet că te ajută să slăbești. Pot apărea afecțiuni în urma cărora să sufere toată viața și care să le afecteze inclusiv cariera de balerin/balerină. Dacă simt că au nevoie să slăbească, neapărat să meargă la un medic nutriționist. E adevărat că există acea concepție că medical îți va spune să mănânci piept de pui la grătar cu salată în fiecare zi sau numai broccoli sau alte legume care ție nu îți plac. Sunt, ce-i drept, și astfel de specialiști, dar trebuie găsit cel cu care să rezonezi și cel care să îți introducă în dieta zilnică ce îți place, în funcție de nevoile corpului tău. Dieta nu trebuie să fie un chin!

Citește și: Topul celor mai bogaţi balerini. De la „protejate” la artişti polivalenţi

Nu doar alimentația e importantă, ci și somnul, hidratarea, mișcarea, partea emoțională, gândurile. Iar dacă simțim că nu prea suntem bine, să nu ne fie rușine sămergem la psiholog. Există această reticență în România, dar trebuie să știm că un psiholog ne poate ajută nu doar să ne simțim mai bine cu noi înșine, ci și să evoluăm în carieră. Uneori ne punem singuri piedici, prin felul în care gândim sau prin “programe” ori blocaje vechi, chiar din copilărie.

Un alt sfat pe care orice medic îl dă este să facem anual un set complet de analize și investigații, iar dacă sunt dezechilibre să le tratăm.

Dar fetițelor și adolescentelor care aspiră să devină balerine ce le transmiți?

Izabela Pănescu: Să aibă încredere în ele și să facă ce își doresc cu adevărat. Atunci când faci ceva cu plăcere, cu bucurie, cu iubire, oamenii simt asta.Iar faptul că își dedică viața publicului, că fac asta pentru cei din jur, nu pentru propria persoană, va fi cu siguranță răsplătit!

Izabela Pănescu: “Un spectacol de operă, teatru sau balet este o investiție în sănătate”

Care este spectacolul tău de balet preferat?

Izabela Pănescu: E greu de ales, dar cred că Lacul Lebedelor. Mă emoționează de fiecare dată.

În încheiere, ce mesaj ai pentru cititorii revistei?

Izabela Pănescu: Să meargă la spectacolele de balet. Eu mi-am propus ca în 2020 să merg cel puțin o dată pe lună la operă, balet, teatru sau spectacole de muzică clasică. Știu că avem multe de făcut, că trăim pe repede înainte, dar din când în când avem nevoie și de o astfel de pauză, să mergem și către interiorul nostru. Din punctul meu de vedere astfel de spectacole sunt o investiție în sănătatea noastră. Există multe studii care au demonstrat că a asculta muzică, spre exemplu, determină secreția de dopamină și alți hormoni ai fericirii. Dacă adăugăm și văzul, deci dacă și privim niște artiști pe scenă, așa cum sunt balerinii, cu atât mai mult ne bucurăm sufletul, iar pentru organism este sănătate curată.


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate