La studioul de dans Olimpia Cheța, trei băieți studiază baletul

by Mihaela Moldoveanu
Share the NEWS & spread the JOY!

După aproape unsprezece ani de carieră în dans, timp în care a avut propriul show și a vrăjit publicul cu uluitoare combinații de dans și acrobație, Olimpia Cheța a decis să se întoarcă în România. Pentru a rămâne aproape de baletul care i-a adus atâtea satisfacții, a luat o decizie îndrăzneață. A înființat studioul de dans Olimpia Ballet și a luat-o de la zero. Printre elevii de acum, are și trei băieți. Și speră ca și ei să aibă curajul de a urca pe scenele lumii!

Citește și: Olimpia Cheța: Pe scenă, pot să traversez bariera către public

– Declarați cândva că baletul este totul în viață. Decizia de a înființa o școală de balet a venit natural?

-Olimpia Cheța: Această decizie a venit natural în momentul în care m-am întors acasă, în România. N-a fost ușor, dar am luat-o ca pe o provocare. Am construit studioul Olimpia Ballet și cu multă determinare, am obținut rezultate frumoase.

 

Olimpia Cheța: “Avem în România o pepinieră de copii talentați!”

 

 

 

 

 

 

 

 

– A fost greu să-i convingeți pe părinți să-și trimită copiii la balet?

-Olimpia Cheța: Ce am observat la părinție că își doresc foarte mult să-și trimită copiii, în special fetele la cursuri de dans, de balet, pentru a-și dezvolta și pune în valoare calitățile fizice. Dar și pentru a învăța să-și întărească psihicul, să-și controleze emoțiile.

Aveți și băieți în școală sau numai fetițe?

-Olimpia Cheța: Printre elevi, am trei băieți deja de care mă ocup și îi încurajez pe toți să îmbrățișeze baletul. Pentru unii părinți de băieți, baletul sună ciudat, dar le reamintesc de fiecare dată ce meserie frumoasă este.

 

Citește și: ” Gala Stelelor Baletului Rus, amânată din cauza Covid-19″

– Vă satisface activitatea profesională de acum?

-Olimpia Cheța: Mă implic mult în ceea ce fac. Îmi place să lucrez cu copiii și trăiesc alături de ei fiecare moment din sala de balet sau de competiții. Avem în România o pepinieră de copii foarte talentați și foarte frumoși și vreau să le dăruiesc tot ce am învățat eu!

Citește și: “Marina Minoiu, Royal Danish Ballet: “Sacrificiul este că sunt departe de familie!”

– Ce vă place la copiii cu care lucrați?

Olimpia Cheța: Ceea ce mă atrage în lucrul cu copiii e naturalețea lor, talentul, inocența și inteligența lor. Sunt extraordinari și mă bucur că societatea de azi e atât de avansată tehnlogic. Înregistrăm cu telefonul anumite mișcări apoi ne uităm la ele ca să le înțelegem și să le corectăm.

Olimpia Cheța: Dacă aș avea o baghetă fermecată, aș schimba societatea!

 

 

 

 

 

 

 

 

– Ce e cel mai greu în lucrul cu copiii?

-Olimpia Cheța: Cu copiii, munca e o binecuvântare. Sincer, e mai ușor de lucrat cu copiii decât cu părinții.  

 

– Care sunt principiile pe care încercați să le insuflați?

-Olimpia Cheța: Dragostea, lucrul în echipă, disciplina. Toate duc la un echilibru frumos între minte, suflet și corp.

 

– Când erați balerină, visați să creșteți mici balerini și să-i trimiteți pe marile scene ale lumii?

Olimpia Cheța: Nu neapărat. Acum însă, de când sunt profesoară, privesc lucrurile diferit. Scopul meu acum este să pregătesc cu răbdare multe generații de dansatori. Sunt sigură că peste 4 – 5 ani, din copiii pe care-i pregătesc acum, câțiva vor fi pregătiți să facă performanță!

Olimpia Cristina Cheța merge la concursuri cu elevele ei

– Ca profesor și formator al generației de mâine, ce ați schimba dacă ați avea o baghetă fermecată?

-Olimpia Cheța: Dacă aș avea o baghetă fermecată, aș schimba societatea astfel încât să fie mai interesată de tot ce înseamnă artă. Arta educă oamenii. Arta îi inspiră pe oameni să creadă în frumos, pace, dragoste și comunicare!

 

 

 

Citește și: Dr. Tarek Nazer: “Problemele degetelor se vindecă cu infiltrații”


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate