Mișcare, muzică și ritm cu Florin Prodana:” Aerobicul te ține cu picioarele pe pământ, baletul te invită să îți iei zborul”

by Mihaela Moldoveanu
Florin Prodana
Share the NEWS & spread the JOY!

Florin Prodana e antrenor de fitness, aerobic și personal trainer. Își ia munca în serios și își dedică timpul și energia celor care vor să se simtă mai bine cu ei înșiși. Să fie în formă fizică și psihică. Să-și găsească ritmul. Să-și asculte propria muzică.

Mișcările sale sunt inspirate din dansurile de stradă, hip-hop, multe fiind născute prin imitarea marilor dansatori din vremea copilăriei, în fața oglinzii și cu băieții din cartier.

Citește și: 

Laura Andrei: ”Baletul m-a învățat să am grijă de corpul meu, un instrument pe care trebuie și vreau să îl ascult!”

Despre nutriția dansatorului cu Raluca Aldea: „Se presupunea din start că trebuie să fim slabe!”

 

Snap: ” Rythm is the dancer”. Coregrafii de aerobic, inspirate din street dance și hip-hop cu Florin Prodana

Dans, mișcare, ritm, muzică, street dance, aerobic, zumba, tango, mambo, balet. Câteva cuvinte care fac parte din vocabularul unui antrenor de fitness. La prima vedere, ești tentat să zici că aerobicul și baletul nu au nimic în comun. Și poate că așa și e. Aerobicul te ține cu picioarele pe pământ, baletul te invită să îți iei zborul. Dar oare nu același corp le poate executa pe amândouă? Nu e vorba de mișcare, ritm și muzică?

Florin Prodana ” În copilărie, dansam în fața oglinzii, la discotecă și în battle-uri cu prietenii ”

YouTube video

Ca antrenor, Florin Prodana se inspiră din dans. Coregrafiile de aerobic și exercițiile de dezvoltare a mobilității unui dansator au multe în comun. Dansatorii și sportivii care se antrenează zilnic știu asta. Și mai au ceva în comun. Căutarea liberei exprimări, scuturarea trupului de gânduri și grijile de peste zi, de-stresarea și re-venirea la formă, nu ca un ideal de frumusețe impus de societate, ci ca expresie proprie, autentică.

Dans, mișcare, ritm, muzică. Florin Prodana: “Nu putem fi toți balerini, dar ne putem găsi fiecare propriul dans, propriul ritm”

În copilărie, a început să joace fotbal, visând la o carieră mare. Dar asculta și muzică. Snap, Coolio. Le imita mișcările și dansa sincron cu baieții în cartier. Organizau și battle-uri și dansau până cădeau lați. Mai târziu s-a apucat de fitness și a îmbinat mișcările de dans cu gimnastica. Exercițiile de tonifiere cu săriturile. Pași din hip-hop și mambo pentru mobilitate și flexibilitate.

Cu baletul e mai greu, pentru că baletul e o artă, e găsirea unei stări de grație, e emoție și zbor. În realitate, nu putem fi toți balerini, dar ne putem găsi fiecare propriul dans, propriul ritm.


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate