Pregătirea la nivel academic oferită de școala de balet La Sylphide, cea mai bună opțiune pentru cei care au fost iremediabil atrași în lumea baletului

by Mihaela Moldoveanu
Share the NEWS & spread the JOY!

Într-o zi călduroasă de vară, toate sălile de repetiție ale școlii de balet La Sylphide sunt pline. Cursurile intensive de Summer School cu profesori recunoscuți în toată lumea le-au adus pe tinerele balerine cu un pas mai aproape de visul lor. În timp ce alți copii de vârsta lor lenevesc în vacanță, elevele La Sylphide se antrenează.

Nanette Gloushak , maestră internațională în tehnica Balanchine, Chris Penfold, energic profesor de musical jazz, alături de profesorii români, au transformat și anul acesta zilele de Summer School într-o experiență bogată.

Citește și

Lorelei Bari, profesor de balet: ”Îmi doresc să văd cât mai mulți dintre elevii noștri pe marile scene ale lumii!”

Lasă modestia la o parte, și fă-ți cunoscută activitatea! Promovează-ți școala în revista Ballet Magazine România!

Fiecare pas repetat până la perfecțiune azi, sub privirile atente ale profesorilor va însemna mâine o nouă recunoaștere a profesionalismului, un nou premiu și o nouă bucurie. Iar în scurt timp, o amintire prețioasă atunci când elevele de azi vor străluci pe marile scene ale lumii.

La Sylphide, cea mai bună opțiune pentru cei care au fost iremediabil atrași în lumea baletului

Această poveste de succes a început cu Lorelei Bari, balerină și coregrafă, care a fondat școala de balet La Sylphide, în 1999. Mai întâi a fost o școală recreativă pentru copiii care voiau să danseze. Din 2010, dorința de a oferi cea mai bună pregătire posibilă a transformat radical programa școlară. După modelul școlilor internaționale, La Sylphide este acum singura școală privată din România care are un program academic de pregătire a balerinilor profesioniști. În urma audițiilor sunt acceptați doar copiii care își doresc să facă balet la nivel profesionist. Și toată atenția și energia profesorilor este pusă în slujba lor.

Premiile obținute de-a lungul anilor vorbesc despre determinarea și pasiunea cu care profesorii își asumă misiunea de a crește balerini profesioniști. De câtă pregătire are nevoie un copil până ajunge să danseze pe scenă, ne putem doar imagina. Și nu vom fi nicidecum aproape de adevăr.

În timpul orelor de filmare, urmărindu-le pe tinerele eleve ale școlii de balet La Sylphide, m-am întrebat în continuu cum reușesc să treacă de la un curs la altul, ce le motivează, cum de nu cad pradă oboselii. Răspunsurile au venit și de la profesori și de la ele însele. Vorbind despre bucuria cu care vin la școală și se adapă cu nesaț din toate experiențele oferite de profesorii pe care îi admiră necondiționat, am înțeles că sunt pregătite mental pentru mai mult efort decât alți copii. Mai mult, că acest efort este acceptat cu bucurie. De ce? Pentru că le duce mai aproape de visul lor.

 

La Sylphide, pasiune, disciplină, pregătire continuă, perfecționare

Fără dorința de a dansa pe scenă, de a dansa cât mai mult posibil, de a dansa în fața publicului, de a demonstra și de a transmite emoție prin dans, acest efort nu ar fi posibil. Pentru că pasiunea are nevoie de disciplină, de pregătire continuă, de perfecționare.

Și acești copii sunt pregătiți zi de zi la cursuri cu profesori pricepuți ca să poată face față schimbărilor necesare pentru a se transforma în ceea ce visează să devină. Fizic, mental, emoțional. Nu e un lucru ușor.

Dar pentru cei care au fost vrăjiți iremediabil și atrași în lumea baletului, strategia și pregătirea la nivel academic oferită de școala de balet La Sylphide e cea mai bună opțiune. Mai multe informații despre programa și oferta școlară găsiți pe www.baletcopii.com 


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate