Sarah Hindaoui – elevă a Colegiului de Arte “Regina Maria” – Constanța

by Sena Vladoiu
Sarah Hindaoui
Share the NEWS & spread the JOY!

Sarah Hindaoui este elevă a Colegiului Național de Arte “Regina Maria”, Constanța. Din septembrie 2020, se pregătește pentru ultimul an de studiu, clasa a XII a.

In anul 2018, intră în Top 12 categoria dans clasic, la YAGP Italia, obține în ultimii ani premii importante și în cadrul unor concursuri precum: Locul III la Sibiu Dance Competition, Locul I la YSBC București, Locul I la Movmnt International Dance Competition, Bulgaria, Locul I și II la Dance Star -Croația, dar și Locul II și III în cadrul Olimpiadei de Coregrafie Timișoara / București.

 

I-au fost oferite burse de studiu la English National Ballet-UK, Ballet Heritage Summer Academy St. Petersburg – Rusia, UNCSA Summer Dance – Carolina de Nord, Bolshoi Ballet Academy din New York, SUA, dar și la “Ateneo Della Danza”- Italia.

Citește și: Învățământul de balet de stat din România 

 

 

 

“Am descoperit baletul mai târziu”

Sarah, de când practici baletul și cum a început drumul în acest domeniu?

Sarah Hindaoui: Pasiunea mea pentru balet a început destul de târziu. La vârsta de 10 ani am intrat pentru prima dată într-o sală de balet, la școala Joy2dance din Constanța, unde alături de profesori minunați am început să descopăr frumusețea acestei arte – Baletul.

 

Sarah Hindaoui: “De-a lungul timpului am lucrat cu destul de mulți profesori și le sunt recunoscătoare tuturor”

Care au fost profesorii care ți-au influențat rezultatele și performanțele?

Sarah Hindaoui: Primii pași in lumea baletului am avut plăcerea să-i fac cu profesoarele Alexandra Porumboiu, Elena Rusa și Vindora-Haivas Vlad.  Așa mi-am descoperit pasiunea și mi-am format bazele în balet. La Colegiul Național de Arte ”Regina Maria”, am lucrat cu doamnele Delia Boeru, Mitroi Silvia, Roxana Xenis-Oprea, Aliss Tarcea și nu în ultimul rând, cu doamna profesoară Carmen Chilea, care m-a susținut și m-a ajutat să realizez tot ce pentru mine părea imposibil.

 

Deși ai obținut burse de studiu în școli importante și puteai să pleci, ai ales să rămâi și să termini școala de balet aici, în România. De ce ai ales asta?

Sarah Hindaoui: Da,este adevărat că am primit numeroase burse de studiu în străinătate. Am simțit că nu este momentul să plec. Posibil dragostea pentru țară, familia, prietenii și speranța că poate va fi mai bine, m-au făcut să aleg să-mi termin studiile în România.

 

Ce părere ai despre apariția revistei Ballet Magazine România?

Sarah Hindaoui: Mi se pare o idee foarte bună pentru lumea baletului din țara noastră. Poate oamenii nu apreciază această artă la adevăratul nivel. Prin intermediul acestei reviste, oricine poate cunoaște lumea noastră, lumea baletului.

Apreciez fiecare dansator și profesor în parte!

-Ce modele proefesionale te ghidează și de ce?   

Sarah Hindaoui: Am mai multe modele profesionale…apreciez fiecare dansator și profesor în parte.
Printre modelele mele se numeră și balerinele Sylvie Guillem, Alina Cojocaru și Natalia Osipova. Sunt personalități pe care le admir de foarte mult timp.

 


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate