Delia Boeru, Șefa Catedrei de Coregrafie în cadrul Colegiului Național de Arte “Regina Maria” din Constanța, profesor cu multă experiență și un palmares spectaculos de rezultate obținute cu copii pregătiți, la concursuri naționale și internaționale.
Este licențiat al Academiei de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Facultatea de Artă Scenică – Artele spectacolului muzica – pedagogie coregrafică, și predă coregrafia la Colegiul Național „Regina Maria” din anul 1993
Ȋntreaga sa viaţă şi activitate se leagă de Baletul Republicii Moldova. Absolvent al Liceului de Coregrafie din Chişinău şi al Conservatorului de Stat din Sankt Petersburg, secţia Regie coregrafică, este angajat al Teatrului Naţional de Operă şi Balet din capitala moldavă, unde devine ȋn 1986 coregraf, iar ȋntre 1988-1995, 2002-2004 este maestru de balet principal.
Din 1997 activează în calitate de conducător artistic şi coregraf la Colegiul Naţional de Coregrafie din Chişinău. Numit Maestru în artă, este lector superior, apoi din 2012 conferenţiar universitar la AMTAP.
Ȋntre coregrafiile create se numără versiuni originale ale baletelor Prinţ şi Cerşetor de N.Simonian, Romeo şi Julieta de S.Prokofiev, Dansurile polovţiene din opera Cneazul Igor de A.Borodin; numeroase divertismente din opere şi peste 300 de miniaturi pe muzica unor compozitor din diferite stiluri şi epoci.
A efectuat numeroase turnee peste hotare şi a fost invitat să monteze ȋn teatre de prestigiu: Carmen-suita G.Bizet-R.Şcedrin, Mandarinul miraculos de B. Barok la Sankt Petersburg, Vîntuleţul liber, operetă de I.Dunaievski la Saratov, Rusia; regia şi coregrafia musicalului A ñai, ȋn Spania; Lerione per me..., Bach per noi..., Frumoasa din pădurea adormită de P.Ceaikovski, în Italia şi România, Precauţiuni inutile de P.Hertel la Almatî, Kazahstan.
Inginer chimist de profesie Mihail Cratofil își transformă în 1982 o mai veche pasiune în profesie. La început ca fotoreporter colaborator la Agerpres, Contemporanul, Actualitatea Muzicală, apoi Melos, Tribuna României și alte publicatii. Din același an descoperă lumea mirifică a baletului dar și a operei și devine in scurt timp colaborator al Operei Naționale din Bucuresti. Din 1990 este fotoreporter al Fundației Culturale Române și ulterior al Institutului Cutural Român. Deși în calitate de fotoreporter a realizat reportaje pe diverse domenii culturale pasiunea sa a rămas spectacolul în special cel de balet. În afară de fotografiile realizate la Opera Natională destinate publicitații publică imagini în cartea „Soclu pentru efemeride”scrisă de Luminita Vartolomei precum și în volumul „Opera Nationala- 50 de stagiuni în noul sediu”. În 1990 obține o mențiune la Salonul de artă fotografică de la Jan din Brazilia cu o fotografie din baletul “Peer Gynt”.
Mai mult decât o carieră, viaţa Mirelei Simniceanu se confundăcu dansul, din copilărie până ȋn prezent, după retragere, urmând cursul firesc: Liceul de Coregrafie, angajarea la ONB ȋntre 1978-2011, mai ȋntâi ȋn ansamblu, apoi ca solistă, rămânând ȋn continuare ȋn cadrul instituţiei ca asistent coregrafii şi de repetiţii. Pe parcurs şi-a adăugat o licenţă ȋn creaţia coregrafică, după studii la UNATC Bucureşti şi un masterat ȋn Refacere după efort şi recuperare posttraumatică la Universitgatea „Spiru Haret”, acumulând informaţii pe care le-a ȋmpărtăşit studenţilor de la URSA „Gheorghe Cristea”, ȋn calitate de asistent universitar. A practicat o largă gamă de stiluri coregrafice, de la clasic la contemporan, dar colaborarea cu Teatrul Masca, ȋncepând din 2012, i-a deschis noi orizonturi de creaţie.
Născută în Huedin, este absolventă a Liceului de Artă – secția coregrafie ca sefă de promotie (1986), a Facultății de filologie, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj- Napoca (1994) și doctorand la Universitatea BabeșBolyai din Cluj- Napoca din 2018. Este fondatoarea Fundației culturale „Simona Noja“ Cluj-Napoca, România și, alături de soțul ei Boris Nebyla, fondatoare a Concursului international de balet „European Ballet Grand Prix“ Viena, Austria. Timp de nouă ani, din 2010 până în 2019 a fost Director al Academiei de balet a Operei de Stat din Viena, și din 2015 organizează Festivalul european al școlilor de balet “Grand Assemblé“ Cluj – Napoca, Romania
Sunt Andrei. Sau Moldo. Sunt tech geek, fotograf, câteodată jurnalist și de multe ori web developer. Mi-am început călătoria în fotografie în urmă cu aproximativ 8 ani și sunt pregătit să ajung pe noi culmi. Și încă ceva: urăsc Ubuntu!
Abolvent al Liceul de Artă „George Enescu” din București, secția Coregrafie,1983. Solist al Operei Naṭionale din Bucureşti 1983-2020. Maestru de balet, coregraf şi coordonatorul baletului Operei Comice pentru copii din 2003 O componenta a activităṭii sale este aceea de a fi pus în pagină alături de Vivia Săndulescu prima monografie a Baletului Operei Bucureştene sub titul “Consemnări coregrafice Baletul Operei Naṭionale Bucureşti “
Logistician de profesie, fotograf din pasiune. Aproape 40 de ani (non-depresiv), sibian din naștere, clujean din convingere, stabilit la Munchen de 12 ani! Pasionat de fotografie și de balet in egală măsură, le îmbin (în fotografie de balet) de puțin mai mult de 2 ani.
Ador Paquita, dar în egala masură Giselle și am avut plăcerea de a aduce în fotografie artiști precum Natascha Mair, prim solistă a operei din Viena sau Henry Grey, solist al operei din München.
Am publicat două cărți în România, între care primul album de artă fotografică cu balerine, cartea "Baletul trupul muzicii" este primul album de artă fotografică cu și despre balet din România. Deci ca autor ... sunt tot fotograf!
Am 27 de ani și lucrez în presa scrisă încă de pe băncile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Am fost întodeauna atrasă de artele frumoase, lucru care m-a făcut să accept provocarea Ballet Magazine. Sunt familiarizată cu presa online în toate domeniile, de la sport până la știri externe, dar și cu cu presa print, unde am lucrat în domeniul cultural și lifestyle. Pasiunea pentru artele frumoase și mass-media m-au adus aici, cu speranța că am de învățat și că voi învăța la rândul meu pe alții totul despre balet și oamenii frumoși care se ocupă de această artă în mod profesionist.