Member Directory

Share the NEWS & spread the JOY!

Am 27 de ani și lucrez în presa scrisă încă de pe băncile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Am fost întodeauna atrasă de artele frumoase, lucru care m-a făcut să accept provocarea Ballet Magazine. Sunt familiarizată cu presa online în toate domeniile, de la sport până la știri externe, dar și cu cu presa print, unde am lucrat în domeniul cultural și lifestyle. Pasiunea pentru artele frumoase și mass-media m-au adus aici, cu speranța că am de învățat și că voi învăța la rândul meu pe alții totul despre balet și oamenii frumoși care se ocupă de această artă în mod profesionist.

Fost prim-solist și actual maestru de repetiții al Operei Naționale București, actualmente Coordonator al compartimentului Balet, Teatrul Național de Operetă și Musical “Ion Dacian”, este absolvent al Universității de Artă Teatrală şi Cinematografică “I. L. Caragiale” și a fost distins cu Meritul Cultural în grad de Cavaler, la Ambasada României de la Viena, de către Președinția României, în 2004.

Am intrat pentru prima dată într-o sală de balet la vârsta de 6 ani, iar asta m-a fascinat pentru toată viața.
Destinul meu profesional a ales Facultatea de Știinte Politice – Secția Franceză, continuând cu studii post-universitare de Drept al Afacerii și al Cooperării Internaționale. Îmi doresc să ,,comunic” și să ,,deschid porți”. Așa că, în prezent, sunt Specialist Comunicare și Relații Publice, iar cea mai mare satisfacție o am atunci când reușesc să fac oamenii se se deschidă și să construiască lucruri frumoase împreună.
Și pentru că dragostea pentru balet a rămas, îmi doresc ca, prin intermediul Ballet Magazine, să reușesc să-i aduc pe oameni mai aproape de această artă.

A urmat cursurile Liceului de Coregrafie „Floria Capsali” din Bucureşti, promoția 1991, clasa Constantin Marinescu, iar în 2007 a absolvit Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale”. A devenit prim-solist al Operei Naţionale din Bucureşti în 1992 și deține un palmares impresionant de roluri solistice, din aproape toate spectacolele de balet clasic.

Mariana Pintilie este director şi profesor al Liceului de Coregrafie şi Artă Dramatică „Octavian Stroia” Cluj-Napoca. A absolvit Facultatea de Istorie şi Filozofie şi Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai Cluj.Napoca, Are un master şi un doctorat în istorie şi specializări în etnologie (etnografie şi folclor) şi istoria baletului. A publicat 10 cărţi ca autor şi coautor şi este alături de şcoala de balet clujeană două decenii.


Share the NEWS & spread the JOY!

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate