Diana Ionescu: În “Frumoasa din pădurea adormită” m-am simțit prințesă!

by Mihaela Ivan
Diana Ionescu
Share the NEWS & spread the JOY!

Dornröschen,Chr.: Marcia Haydée, Tänzer/Dancer:  Diana Ionescu, Ensemble © Stuttgarter Ballett

Diana Ionescu este un nume cu care nu doar Constanţa ar trebui să se mândrească. Sub chipul său frumos, sub înfăţişarea delicată, se ascunde un profil de învingătoare: este talentată, ştie ce vrea, este perseverentă, disciplinată şi munceşte enorm pentru a-şi atinge visele, face sacrificii pe care mulţi, din comoditate, nu sunt capabili să le facă.

Cele mai multe fete visează să devină prințese. Pentru Diana Ionescu acest vis s-a împlinit la începutul acestui an, când a fost Prințesa Aurora în spectacolul ”Frumoasa din pădurea adormită”, de Piotr Ilici Ceaikovski, pus în scenă de compania Stuttgart Ballet , în coregrafia Marciei Haydée. Totul a pregătit-o pentru acest moment al carierei.

Citește și

Cele mai bune 5 spectacole de balet din toate timpurile, potrivit Ranker.com

Se poate trăi fără cultură? După alegeri, care este rolul pe care-l vom da culturii în societatea românescă!

De trei ani, de când s-a angajat la compania din Stuttgart, a trecut prin toate etapele. Pentru o perioadă scurtă a fost ucenic, apoi membru în ansamblu și solist secund. În tot acest timp a dansat toate rolurile din ”Frumoasa din pădurea adormită”, așa că a părut firească și distribuirea în rolul Prințesei Aurora, mai ales că a fost însoțită de promovarea ca solistă.

Diana Ionescu

Dornröschen Chr.: Marcia Haydée Tänzer/Dancer: Diana Ionescu, Daniele Silingardi, Fabio Adorisio, Ensemble © Stuttgarter Ballett

 

Când am dansat în ”Frumoasa din pădurea adormită” am simțit că sunt o prințesă. Am avut emoții mari, mai ales în primul act, dar m-au ajutat foarte mult colegii, care sunt și prietenii mei. La petrecerea Aurorei, când sunt zeci de balerini pe scenă, în timp ce dansam m-am simțit acasă, pentru că vedeam în jurul meu numai fețe cunoscute și prietenoase.

 

 

Este remarcabil ca la 20 de ani să debutezi ca solistă într-o companie prestigioasă de balet și să îl ai ca partener de scenă pe celebrul Friedmann Vogel, desemnat ”Balerinul anului” de critica de specialitate, în 2010 și în 2019.

”La primele repetiții am avut emoții, pentru că am vrut să fiu perfectă pentru el, deoarece știam că a dansat cu marile balerine ale lumii. Dar Friedmann a fost excepțional și ca persoană și ca partener. Dansasem deja împreună în “Mayerling”, unde am interpretat rolul Prințesei Stephanie. Dar a fost cu totul diferit: un pas de deux dureros. ”Frumoasa din pădurea adormită” este altceva, un balet clasic. A fost o experiență foarte frumoasă”, povestește Diana Ionescu.

O experiență pe care a trăit-o la intensitate maximă: ”Nu am avut cum să repetăm pe scenă înainte. Toți ceilalți balerini au dansat deja de multe ori partitura, așa că am avut și repetiția generală și premiera într-o singură seară!”.

Și, din păcate, până acum a rămas doar acea seară. Din cauza pandemiei, nu a mai avut loc nicio altă reprezentație a ”Frumoasei din pădurea adormită”.

 


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate