8 secrete ale îngrijirii pielii pentru dansatori
Pielea dansatorilor poate avea de suferit din cauza mai multor factori şi astfel necesită o îngrijire zilnică mai atentă. Majoritatea balerinilor se confruntă cu neplăcerile generate de transpiraţie, atât în timpul repetiţiilor, cât şi în timpul spectacolelor. Machiajul aplicat poate să fie un factor de stres pentru piele și ten. De aceea, aceștia sunt mereu interesați să găsească soluții eficiente pentru imperfecţiunile pe care trebuie să le ascundă înainte de spectacole.
Partea bună este că există câţiva paşi pe care balerinii îi pot introduce în rutina zilnică de îngrijire a tenului. Pași uşori şi confortabili de pus în aplicare. Aceștia nu necesită mult timp de pregătire şi se pot realiza zilnic pentru a îmbunătăţi condiţia și aspectul pielii.
Publicația Just for Kix a făcut o listă cu 8 secrete de îngrijire a pielii, pe care le poate folosi însă orice dansator.
- Demachiază-te cu mişcări uşoare și blânde care nu agresează tenul
Dacă ai un strat mai gros de machiaj pentru că ai participat la un spectacol, este posibil să fii tentat să scapi cât mai repede de acesta. Însă, dacă te grăbești, riști să folosești mişcări agresive care îţi pot irita tenul. Acest lucru va face ca acesta își piardă aspectul îngrijit şi neted.
O abordare mai blândă te va ajuta să îndepărtezi machiajul mai uşor. Totodată, îţi va proteja şi pielea de imperfecţiuni și de posibile infecţii nedorite, cauzate de agresarea tenului.
Astfel, este recomandat să foloseşti şerveţele speciale pentru îndepărtarea machiajului (niciodată şerveţele pentru copii sau care au o altă destinaţie). Poate fi și un ulei special de curăţare a tenului. Acest ulei poate fi folosit de către dansatorii al căror ten are predilecție către uscare. Este recomandat pentru că are dublu rol – de demachiere, dar și de hidratare.
Se va aplica o cantitate mică de ulei pe frunte, obraji, sprâncene şi buze. Se va masa cu mișcări delicate pentru a intra cât mai bine în piele. Apoi se va îndepărta uşor cu un disc demachiant, fără a freca dur.
Dacă există zone care au suportat un machiaj mai consistent si demachierea este dificilă, se vor folosi aceleaşi mișcări blânde. Procesul se repetă de mai multe ori, până la curățarea completă a tenului.
Citește și: Machiajul micilor balerine. 8 accesorii și produse de machiaj care nu se împrumută niciodată
- Deprinde o rutină sănătoasă de îngrijire a pielii
Unul dintre cele 8 secrete ale îngrijirii pielii, se referă la o rutină sănătoasă. Adoptă o rutină zilnică de îngrijire a pielii care nu este scumpă sau complicată.
Rutina zilnică ar trebui să fie ușor de realizat pentru a putea rămâne consecvent în practicarea ei. Aceasta trebuie să fie formată din aplicarea:
- unui demachiant blând pe care să îl foloseşti atât noaptea cât şi dimineaţa;
- a unui toner care să echilibreze tenul şi să îl menţină hidratat;
- a unei creme hidratantă în profunzime pentru a o utiliza pe timp de noapte şi una cu o textură mai fină şi cu factor de protecţie UV pentru timpul zilei;
- a unei creme de ochi care îţi păstrează pielea delicată în jurul ochilor;
- a unui scrub facial blând care se poate folosi o dată pe săptămână în scopul de a elimina pielea uscată de pe faţă
- Păstrează telefonul cât mai curat
Dacă nu te-ai gândit până acum, telefonul are legătură cu sănătatea şi aspectul pielii tale. Pielea tenului în zona unde ţii telefonul atunci când îl foloseşti, mai exact bărbia şi obrazul, poate să fie afectată din cauza bacteriilor. Aceste bacterii se acumulează pe ecranul telefonului. În acelaşi timp, chiar dacă foloseşti telefonul doar pentru a da un mesaj, îţi poţi duce mâinile la faţă fără să îţi dai seama. Acest lucru poate cauza îngrășarea tenului și formarea unui strat de bacterii pe suprafața acestuia.
Problema se poate rezolva astfel: folosește în fiecare seara un şerveţel antibacterian pentru a dezinfecta şi curăţa telefonul de reziduuri, dar şi de bacterii. În acest mod elimini în mare parte riscul ca tenul tău să fie infectat.
Stresul, factor important în declanșarea problemelor de piele
- Limitează stresul cât de mult poţi
Viaţa unui dansator poate fi stresantă din cauza repetițiilor lungi, dar și a dorinței și determinării de a atinge performanța. Mai ales dacă eşti o fire perfecţionistă. Din păcate, stresul poate fi un important declanşator pentru problemele de ten, de aceea se recomandă să îl eviți. În măsura în care este posibil.
Și, pentru că știm că sunt situaţii în care nu îl poţi evita, încearcă după repetiţii, sau după ce ai avut un spectacol, să îţi rezervi o pauză de relaxare. De calmare a minții și destresare. Acest lucru nu numai că te va ajuta să menţii tenul sănătos şi curat, dar va avea efecte benefice și asupra calității vieții tale, în general.
- Ai grijă de tine
Pentru un balerin, sănătatea și condiția fizică sunt vitale pentru a avea succes în carieră. Cu siguranță știi că dacă ai grijă de corpul tău și de sănătate, te poți concentra mai bine asupra carierei. Mai mult, această grijă se va reflecta și asupra tenului tău care va arăta strălucitor, hidratat și îngrijit.
Iată câteva sfaturi utile care te pot ajuta să te menții sănătos și, totodată, să ai un ten de invidiat:
- Mergi la culcare devreme şi dormi suficient în fiecare seară;
- Menţine o dietă bazată pe alimente sănătoase precum fructe şi legume proaspete, proteine slabe şi carbohidraţi sănătoşi;
- Încearcă să nu fumezi şi evită locurile în care se fumează;
- Bea multă apă pentru ca pielea ta să fie mereu hidratată, strălucitoare și curată.
- Evită să îţi duci mereu mâinile la faţă
Atingerea feţei este din păcate un obicei des întâlnit în rândul tuturor oamenilor. De cele mai multe ori, îl facem fără să ne dăm seama. Astfel, dacă duci mereu mâna pe faţă, este posibil să laşi reziduri precum bacterii sau murdăria. Tenul va avea de suferit şi își va pierde aspectul sănătos.
Spală-te deci pe mâini cat mai des și evită pe cât posibil, să îți atingi fața cu mâinile murdare.
8 secrete de îngrijire a pielii: Sfaturi pentru un ten sănătos
- Protejează-ţi pielea
În calitate de dansator este posibil să foloseşti mai multe tipuri de îngrijire a părului. Astfel pielea ta poate să aibă de suferit în special în zonele apropiate de aplicarea produselor. De exemplu, fruntea sau linia pielii de lângă păr, unde spray-ul fixator sau vopseaua de păr pot ajunge destul de uşor.
Recomandat este ca, înainte de spectacol, să începi cu aranjarea părului, apoi să treci la curățarea feţei cu atenție și în final, la aplicarea machiajului.
- Curăţă bine bureţii şi pensulele de machiaj
Nu este un secret faptul că pe bureții si pensulele de machiaj rămân bacterii și germeni. De aceea, pentru a preveni infectarea tenului, aceste accesorii necesare în aplicarea machiajului necesită curăţare de cel puțin două ori pe lună. Se pot curăța pur şi simplu cu apă caldă şi săpun, după care se lasă la uscat. Totodată, pentru a întreține pensulele și bureții de machiaj, poţi să foloseşti șervețelele antibacteriene.
Ținând cont de aceste 8 secrete, poți să ai grijă de pielea și de sănătatea ta, pentru a fi cu adevărat strălucitoare pe scenă!