Machiajul micilor balerine. 8 accesorii și produse de machiaj care nu se împrumută niciodată

by Mirela Paduraru
Share the NEWS & spread the JOY!

Machiaj pentru micile balerine. Sfaturile venite de la un specialist în domeniu, sunt importante pentru machiajul de scenă al unei eleve balerine, care anual se prezintă la diferite competiții și concursuri.

Ca părinte de “minibalerină” am avut ocazia să intru în culisele a numeroase competiții dedicate dansului și baletului, atât în țară cât și în străinătate. Ca specialist … am fost șocată. În febra pregătirilor dinaintea intrării în scenă, mămicile și micile dansatoare își împrumutau cu nonșalanță atât produsele de machiaj cât și machiau cu același tuș de ochi sau mascara, mai multe fetițe din grup.

Dacă până acum nu a-ți fi acordat atenție pentru că … “sunt copii” și “ce se poate întâmpla?”, sper și am ferma convingere că după lecturarea acestui articol să înțelegeți riscurile împrumutării produselor de machiaj. Voi explica și despre riscurile folosirii unor produse de machiaj nepotrivite copiilor sau adolescentelor.

Pentru  că micile balerine urmează să danseze într-un concurs și spectacol, au emoții inerente și urmează să depună un efort fizic intens, este bine ca sesiunea de machiaj să fie efectuată responsabil, respectând măcar câteva reguli de bază.

1. Trusa proprie de machiaj, cu produse preferabil bio/eco

Este de preferat să aveți o trusă proprie cu produse de machiaj, cu ingrediente cât mai naturale, care nu se împrumută altor copii! Voi explica mai târziu și de ce. Ținând cont că sunt copii sau adolescenți, cumpărați produse de machiaj de calitate, pe cât posibil, cât mai naturale ca și compoziție. În traducere liberă, un fond de ten gen camuflaj destinat adulților, rezistent la apă ca și prea slăvitul “Double Wear” de la Estee Lauder are multe “chimicale” în compoziție. Totodată poate favoriza apariția acneei dacă este folosit pe tenul unui copil sau al unui adolescent sensibil.

În concluzie, optați pentru un fond de ten natural. Puteți renunța la el, în favoarea unei creme colorate (BB cream), testate dermatologic, certificate eco și cu ingrediente naturale, organice.

2. Dezinfectant de mâini, de farduri și dezinfectant de pensule

Produsele de machiaj se pot “contamina” cu praf, bacterii, de aceea dezinfectați-vă pe mâini înainte de sesiunea de machiaj. Pulverizați fardurile (conținutul) cu dezinfectant special de farduri (conține alcool isopropilic într-o anumită concentrație) care nu afecteazaă compoziția chimică a produsului.

Nu împrumutați produsele de machiaj pentru că există risc de transmitere a unor microbi, infecții, viruși, bacterii, fungi/ciuperci care pot cauza îmbolnăviri! Nu împrumutuați pensulele de machiaj și nici periile de păr.

Machiaj

Puneți toate produsele pe un servețel curat și dezinfectați trusa, burețeii și pensulele la finalul machiajului. Strângeți-vă produsele de machiaj în portfarduri închise. Au existat situații în care fetițe sau mămici au folosit fardurile altor fetițe / colege, atunci când acestea erau plecate pe scenă, uneori fără să mai binevoiască să anunțe posesoarea lor.

3. Mascara (așa-numitul rimel) cu ingrediente cât mai naturale

Dacă este waterproof, fiți foarte atente cu ce îl demachiați, altfel încât să nu se irite ochii. Nu trebuie împrumutat sub nici o formă altcuiva. După 3 sau la 6 luni se aruncă la gunoi, chiar dacă l-ai folosit doar de câteva ori. Caută pe el sau pe ambalaj un simbol cu o cutiuță deschisă și un număr. Acela îți indică după câte luni de la deschidere trebuie aruncat.

Mai multe sfaturi și articole pe site-ul Mirelei Păduraru, consilier în estetică, Trainer Cosmetică & Machiaj Profesional 

4. Rujul să fie aplicat după îmbracarea costumului. Preferabil să nu fie rezistent la apă, să nu usuce buzele, să nu conțină plumb și alte chimicale.

Căutați compoziția chimică (INCHI) și dați o căutare pe google cu denumirile ingredientelor, pentru mai multă siguranță.

Primul produs pe lista ingredientelor este cantitatea cea mai mare în produs, ultimul în cea mai mică. Nu aveți nevoie de parfum la ruj. Dacă știți că ați împrumutuat rujul cuiva, pulverizați-l cu dezinfectant de farduri sau răzuiți-i partea de deasupra, care a intrat în contact cu piele sau saliva altor persoane.

Dacă ați împrumutat gloss-ul aruncați-l! Pensula de gloss, odată folosită pe buzele altcuiva și reintrodusă în tub, contaminează tot produsul.

5. Genele false uneori sunt de preferat, dacă fetița are ochii foarte sensibili și lăcrimează când aplicați mascara.

Dacă sunt din păr natural 100%, sterilizat, ușoare și nu foarte lungi, pot arăta chiar mai bine decât genele naturale. În acest caz folosiți un adeziv de gene de cea mai bună calitate. Se termină competiția, le dezlipiți ușor, le dezinfectați și le puneți la loc în cutiuța lor. Pot fi refolosite și de 20-30 de ori, dacă sunt păstrate în condiții bune.

6. Creionul dermatograf să fie de calitate bună și să se evite folosirea lui pe conjunctivă (interiorul pleoapei).

Nici din punct de vedere estetic nu este recomandat, pentru că nimeni nu își dorește să pară cu ochii mici pe scenă.

 

Citește și: Izabela Păunescu, jurnalist Digi 24: “Sunt hipnotizată când urmăresc un spectacol de balet” 

 

7. Tușul de ochi. Să presupunem că îl împrumuți altcuiva și persoana în cauză are un virus herpetic la ochi.

Adică un virus care poate produce o cheratinoconjunctivită cu răni pe cornee. Sau un orjelet, sau un parazit nedetectabil cu ochiul liber … cam ce crezi că s-ar putea întâmpla?

Ți-ai dori să te expui sau să expui pe altcineva la riscul de a contacta o boală?

La fel ca și la rimel/mascara, după maxim 6 luni, aruncă tușul. Cât timp îl folosești, curăță bine capacul și ambalajul, pentru a se închide bine și a preveni scurgerea sau chiar uscarea conținutului.

8. Pudra și fardurile compacte. Chiar dacă spui că le poți împrumuta cuiva pentru că folosește o pensulă curată, nu știi cât de curată și dezinfectată este.

În plus, există riscul ca, din reflex, după ce și-a atins fața cu pensula să o mai dea odată prin pudră sau fard. Și atunci ajunge, evident, nedezinfectată pe produsul tău.

Fii fermă și spune-le clar celorlalte fetițe sau mămici că fardurile tale nu pot fi împrumutate altcuiva. Poți împrumuta liniștită fixativul de păr sau fixatorul de machiaj, pentru că acestea sunt în tub, se pulverizează. Riscul de îmbolnăvire este aproape inexitent, dacă îl ștergi la înapoiere cu un șervețel dezinfectant.

Vă doresc mult succes la toate concursurile și competițiile, experiențe minunate pe scenă, cu un ten frumos și sănătos.


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate