Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria”, o instituţie de recunoaştere internaţională

by Delia Boeru
Share the NEWS & spread the JOY!

Secția de Coregrafie a Colegiului Național de Arte „Regina Maria și-a dobândit identitatea în anul 1990, când Liceul de Artă de atunci a devenit unitate școlară cu filieră vocațională, profil uman, astfel ȋncât absolvenții noștri îmbină în prezent cursurile de cultură generală specifice liceelor umaniste cu pregătirea și desăvârșirea lor ca viitori balerini.

Formarea profesională debutează cu ciclul gimnazial, clasa a V-a şi continuă până la cel liceal, clasa a XII-a. Admiterea la secția Coregrafie constă dintr-un examen de evaluare a aptitudinilor (aspect fizico-estetic, mobilitate, simț ritmic) și improvizație.

În vederea îmbogăţirii ofertei educaţionale s-au introdus în regim opţional (C.D.S) disciplinele Dans de caracter la ciclul liceal şi Introducere ȋn dans contemporan la ciclu gimnazial, câte o oră pe săptămână.

Examenul de admitere la liceu dă posibilitatea accederii la învățământul vocațional și altor elevi decât cei care studiază deja la Colegiul nostru. Acesta constă în probe care țin de testarea aptitudinilor (aspect fizico-estetic, mobilitate, simț ritmic), improvizație și dans popular românesc. În acest scop, funcționează o grupă de Dans clasic avansați și Dans clasic începători, iar odată cu trecerea la forma de liceu superior, ȋn clasele a XI-a și a XII apare grupa de Dans contemporan.

Recunoaşterea naţională şi internaţională a competenţelor și performanţelor obţinute de elevii noştri în procesul de pregătire teoretică şi practică la specialitatea Coregrafie s-a concretizat ȋn obţinerea a numeroase diplome, premii, menţiuni, premii speciale, medalii, invitaţii, scrisori de mulţumire și mediatizare în mass media locală, națională și internațională.

Elevii secției de Coregrafie colaborează cu Teatrul Naţional de Operă și Balet „Oleg Danovski” atât în spectacolele de balet cât și în divertismentele din spectacolele de operă, participă la turneele acestuia din țară și de peste hotare. Absolvenţii Colegiului „Regina Maria” au devenit actualii prim-soliști, soliști ai Teatrului sau au fost ȋncadraţi ȋn ansamblul companiei.

Profesor Delia Boeru, Colegiul Național de Arte „Regina Maria”, Constanța


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate