La Sylphide Academic Ballet School

Scopul cursurilor academice oferite de La Sylphide Academic Ballet School nu este pregătirea pentru concursuri, ci formarea aprofundată și intensivă pentru o carieră de dansator.

by Ballet Magazine
Share the NEWS & spread the JOY!

Profesori: Ana Caraianopol, Mihaela Tiganus Vasilovici, Delia Hantiu, Raluca Ciocoiu, Petruta Almosnino, Constantin Marinescu
Pianist: Madalina Marinescu
Adresa: Str. Parintele Galeriu 12

Școala La Sylphide a început să dezvolte un program academic începând din anul 2010, bazându-se pe calitățile fizice și pe talentul unor copii care frecventau această școală. Interesul lor și al părinților lor pentru dezvoltarea unei cariere de balerin a fost atât de ferm și constant încât am considerat necesară înființarea unor cursuri academice, pentru a da șansa și altor copii să pună bazele unei cariere profesioniste, să țintească spre performanță.

De asemenea, faptul că majoritatea copiilor pregătiți la școala de balet La Sylphide au confirmat așteptările, nu numai prin premiile obținute, dar și prin acceptarea lor în cele mai reprezentative școli de balet din Europa sau prin burse de studii pe perioade scurte, ne-a întărit decizia de a lucra în sistem academic.

Citește și 

“13 under 13, 2021”! Un proiect Ballet Magazine în parteneriat cu școlile nominalizate în proiectul “Școala ta de balet”

World Ballet Day 2021! Pe 19 octombrie sărbătorim rezistența acestei forme de artă în fața provocărilor

Școala La Sylphide are copii care au fost pregatiti pentru auditii si au fost acceptati – unii dintre ei cu bursa – la scoli prestigioase ca: Vaganova Ballet Academy St Petersburg, Staatliche Balletschule Berlin, Ecole Nationale Superieure de Danse din Marseille, Bolshoi Ballet din Moscova, Zurich Ballet Academy, Academia de balet a Operei de Stat din Viena, European Ballet School Amsterdam, etc.

 

La Sylphide Academic Ballet School! Ce este o școală academică?

Este o formă de învățământ artistic/coregrafic sau vocațional (după titulatura dată de Ministerul Educației din România) în care, începând de la vârsta de 8 ani, copiii sunt formați pentru cariera de dansator/balerin printr-un program intensiv de pregătire. În esență, acest format educațional are în centrul atenției, începând de la vârste fragede, vocația unui om.

Oferta educațională a acestor școli cuprinde un număr de 6-8 ore de balet pe săptămână, pentru elevii ciclului gimnazial, și de 8-10 ore de balet pe săptămână pentru elevii din ciclul liceal.

 

La Sylphide Academic Ballet School! Care sunt țelurile cursurilor academice promovate de Școală?

Țelul lor este pregătirea copiilor în regim academic profesionist, printr-un program săptămânal de 6-12 ore, în funcție de anul de studiu, având ca scop performanța și accederea într-un teatru de balet modern din Europa.

Diversitatea disciplinelor studiate – dans clasic/balet, repertoriu, dans contemporan – oferă copiilor oportunitatea de a cunoaște mai multe stiluri și tehnici de dans, ceea ce le dă posibilitatea unei performanțe complexe. Oferta educațională rămâne însă deschisă, căci suntem dispuși să asimilăm și alte forme de dans și alte direcții ale coregrafiei.

Evaluarea calității pregătirii se face prin:
– lecții deschise;
– spectacole;
– examene la sfarsitul fiecarui an scolar
– evaluarea permanentă în timpul orelor de studiu la toate disciplinele din program, fiecare copil beneficiind de observațiile și atenția profesorilor;

Cu alte cuvinte, scopul cursurilor academice nu este pregătirea pentru concursuri, ci formarea aprofundată și intensivă pentru o carieră de dansator. Participarea la concursuri este o formă de evaluare competitivă și, mai ales, un exercițiu necesar dezvoltării simțului scenic, a capacității de a învinge emoțiile confruntării cu publicul, a intensității expresive, adică, a capacității de a „trece rampa”.

Numărul mare de ore destinate perfecționării tehnicii și expresivității reprezintă și o formă de educare a rezistenței psihice, a tenacității, a voinței de a fi cel mai bun, construind personalități puternice, disciplinate și creative. Lucrul în grup dezvoltă spiritul de competiție, dar și o coeziune a grupului, prin comunicarea prin dans.

Pentru a realiza acest proiect, Școala La Sylphide a elaborat programe de studiu bazate pe modelul Vaganova, cea mai importantă și longevivă metodă de formare în domeniul dansului, și a cooptat profesori cu experiență îndelungată în mai multe discipline ale pedagogiei de balet.

In concluzie, copiii dumneavoastra vor fi bine indrumati, sprijiniti in orice doresc sa faca, urmariti si sfatuiti oricand au nevoie pentru a-si implini visele.


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate