Palatul Copiilor Oradea

by Ballet Magazine
Share the NEWS & spread the JOY!

Profesor Luminița Morar

Adresă: Strada Muzeului nr. 2

 La Cercul de gimnastică ritmică și balet din cadrul Palatului Copiilor, profesorul coordonator Luminița Morar pregătește micii viitori campioni din Oradea. Cursurile sunt organizate pe grupe, în funcție de vârstă și nivelul de pregătire: începători și semiavansați. Astfel, după înscriere și preselecție în cazul celor care abia pășesc în lumea dansului, începe o nouă perioadă de evoluție. În fiecare an, după vacanța de vară, „Palatul Copiilor Oradea” își deschide porțile copiilor interesați de artă. Spectacolele și concursurile sunt nelipsite din viața micilor balerini de la clubul pentru copii, iar premiile, asemenea.

Gimnastica ritmică și baletul sunt discipline specific feminine

Gimnastica ritmică și baletul sunt discipline specific feminine, ce au un grad ridicat de accesibilitate ce permite practicarea lor atât ca şi sport de întreţinere, de petrecere a timpului liber în scop artistico-scenic cât şi ca sport de performanță.

Mişcările de bază atât la nivel corporal cât şi cu obiectele portative evocă în principal jocul: Ne jucăm cu mingea şi cu cercul, sărim peste coardă, ne învârtim, învăţăm să mânuim diferitele obiecte cu ambele mâini sau chiar cu alte părţi corporale, învăţăm să controlăm mişcarea propriului corp şi pe cea a obiectelor. în acest context factorii dominanţi din punct de vedere motric revin controlului motor, coordonării, supleţii şi expresivităţii. Prezenţa muzicii ca factor de dirijare temporală a mişcărilor şi de educaţie cultural artistică îmbracă tot acest joc între corp şi obiect într-o mantie estetică, care contribuie la educarea aspectelor creativ – artistice şi apropie GR de domeniul artei.

Cercul de gimnastică ritmică – elemente de bază balet,este împărțit pe grupe de începători, semiavansați (fetițe școlare care au mai mult de un an de activitate in cadrului cercului ) și grupa de avansate (fetițe selectate din diferite grupe, ca urmare a calităților motrice deosebite).


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate