Școala de balet Pas Cabriole

by Ballet Magazine
Share the NEWS & spread the JOY!

Profesor Mora Gabriela Ana

Adresă: Strada Bumbacului nr. 1, etaj 2

„Școala de balet Pas Cabriole” a luat ființă la inițiativa Gabrielei Ana Mora și propune cursuri de balet în grupe structurate în funcție de vârstă. Balet cu părinți și copii de la 0 la 3 ani, balet cu copii de peste 3 ani, balet cu copii peste 5 ani, dar și balet floor barre, exclusiv pentru adulți.

Gabriela Ana Mora a debutat pe scena Operei Române din Cluj Napoca la vârsta de 11 ani

Gabriela Ana Mora a pășit în lumea baletului la vârsta de 4 ani și s-a „îndrăgostit” imediat de această arta. La 11 ani, a debutat pe scena Operei Române din Cluj Napoca, moment în care a decis cum își va construi viitorul. Cu muncă și pasiune, a câștigat premii, a dansat pe marile scene din România, dar și în străinătate.

După un timp, a simțit că trebuie să împărtășească totul cu toți copiii din Arad. Astfel, prin intermediul școlii de balet „Pas Cabriole”, Gabriela Ana Mora oferă tuturor doritorilor oportunitatea de a urma același drum.

Despre mine: Gabriela Ana Mora

Prezentul să-l trăiești cu învățăturile din trecut și cu visurile din viitor

Paulo Coelho

Inițierea în această minunată lume a baletului am început-o cu vârsta de 4 ani la Școala Populară de iar pâna la varsta de 10 ani la Palatul Copiilor din Arad. În această perioadă minunații profesori pe care i-am avut mi-au arătat cât de frumoasă este această lume mare a baletului. Astfel, am absolvit Liceului Octavian Stroia din Cluj Napoca cu nota maximă. În toți acesti 9 ani, elevă fiind, am avut o stânsa colaborare cu Opera Romană și cu Opera Maghiară Cluj Napoca.

Primul debut l-am avut la vărsta de 11 ani pe scena Operei Române din Cluj Napoca, în baletul ”Oxigen” , muzica: J.M.Jarre, în coregrafia maestrului Adrian Mureșan.
Ca o mică balerină, am dansat în spectacolele de balet din repertoriul Operei Maghiare din Cluj Napoca: „Albă ca Zăpada”, muzica: Hary Bela, coregrafia: Mihai Mândruțiu „My Fair Lady”, muzica: Frederick Loewe, Regia și coregrafia: Francisc Valkay, „ Bayadera”, muzica: Ludwig Minkus, coregrafia originală: Marius Petipa , regia și coregrafia: Mihai Babuska Între anii 1990-1988¬ am participat la toate Concursurile Naționale de Balet (Oplimpiade) din București, Iași, Cluj Napoca și Timișoara unde am câștigat diferite premii și mențiuni.

La 18 ani am debutat ca solistă în baletul clasic din repertoriul Operei Română din Cluj Napoca în colaborare cu Liceul de artă Octavian Stroie: „Don Quijote”, muzica: Ludwig Minkus, coregrafia originală: Marius Petipa, Alexandr Gorski, regia si coregrafia fiind al marelui solist Dan Sas.

Ca si balerină și în roluri solistice, am dansat în spectacolele de dans clasic: • „Don Quijote”, muzica: Ludwig Minkus, coregrafia originală: Marius Petipa, Alexandr Gorski, regie si coregrafie Vasile Solomon • “Lacul Lebedelor”,muzica :Piotr ilici Ceaikovski ¬ coregrafia originală: Marius Petipa, Alexandr Gorski, regie si coregrafie Vasile Solomon • „Coppelia”, muzica : Leo Delibes, coregrafia originală: Arthur Saint Leon, Marius Petipa, George Balanchine, regie si coregrafie : Oleg Danovski • “Frumoasa din Padurea Adormita”, muzica :Piotr Ilici Ceaikovski, coregrafia originală: Marius Petipa, regie și coregrafie: Oleg Danovski • „Giselle”, muzica: Adolf Ch. Adam , coregrafia: Jean Corrali, Jules Perrot, Marius Petipa, Regie și coregrafie: Adrian Mureşan • „ Cenușăreasa”, muzica: Serghei Prokofiev, Regie și coregrafia: Mihai Babuska • „La Fille Mal Gardee”, muzica: Ferdinand Herold si John Lanchbery, coregrafia: Sir Frederick Ashton ,pregatirea și punerea în scenă: Larisa Şorban • „ Spărgatorul de nuci” , muzica: Piotr Ilici Ceaikovski, Coregrafia: Adrian Mureșan • Balul Operei Romane din Cluj-Napoca, coregrafia: Adrian Mureșan
Am dansat în spectacole de dans contemporan și neoclasic din repertoriul Teatrului Fantasio din Constanța, Opera Română și Opera Maghiară din Cluj Napoca .
Pe lângă activitatea de solist am participat la spectacole de revistă din repertoriul Casa Armatei din Cluj Napoca și Teatrului Fantasio din Constanța și diferite turnee în străinătate. În prezent sunt profesor de dans clasic, duet clasic, repertoriu individual și de ansamblu și inițiatorul deschiderii primei Școli de balet din Arad „ Pas Cabriole”.
Am deschis această școală ca orice copil care iubește baletul din județul nostru să aibă oportunitatea accederii în orice şcoală profesionistă de balet din lume prin cursurile academice pe care le vom parcurge împreună.
Sunt studentă la Artele spectacolului – secția coregrafie – la Universitatea Ovidius din Constanța și colaborator cu diferite școli de balet din țară și străinătate.


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate