Școala de muzică și dans „Maria Brudan”

by Ballet Magazine
Share the NEWS & spread the JOY!

Profesor Maria Brudan

Adresă: Strada Ioan Alexandru nr. 23

Școala de muzică și dans „Maria Brudan” ține porțile deschise pentru toți cei care își doresc să facă mișcare și să se distreze. Cursurile de balet care se țin în locația școlii situate pe Strada Ioan Alexandru nr. 23 sunt dedicate copiilor cu vârste de peste trei ani.

Maria Brudan împarte experiența de câteva decenii în domeniu, într-o atmosferă prietenoasă. De la noțiunile elementare la transpunerea poveștilor pe scenă e doar un pas la Școala de muzică și dans „Maria Brudan”, însă trebuie făcut cu pasiune.

Maria Brudad a fost balerină a ansamblului “Doina”

Maria Brudan,  fostă balerină la „Ansamblul Doina”, „Școala Populară de Artă”, „Casa de Cultură a Municipiului”, „Școala Populară de Artă Aiud” și „Palatul Copiilor Alba Iulia” îi îndrumă pe copii spre scenă și nu de puține ori rezultatele muncii micilor balerini au fost aplaudateși în alte județe.

Maria Brudan a investit o viaţă în dans, și dăruiește și altora o fărâmă din exeperienţa pe care a acumulat-o în diverse părți ale lumii. Școala de muzică și dans „Maria Brudan” oferă copiilor de toate vârstele au şansa de a se dezvolta armonios studiind baletul, dansurile de societate, dansurile populare româneşti, sau chiar un instrument muzical.

Maria Brudan a urmat cursurile Liceului de Coregrafie din Cluj Napoca, unde a avut posibilitatea să studiez baletul cu cei mai prestigiosi profesori, care în acelaşi timp erau şi balerini la Opera Română sau Opera Maghiară. Între aceștia, Edith Demko, Maria Trăilă, Francisk Gherghey, Eva Macksay.

Maria Brudan a dansat în Lacul Lebedelor de Ceaikovski

Încă din anii de liceu, noi elevii trebuia să facem practică la operă. Primeam roluri mai mici sau mai mari in funcţie de cerinţele şi necesităţile baletelor puse in scenă, sau ale scenariştilor de operă sau operetă. Astfel, am dansat in Lacul Lebedelor de Ceaikovski, actul II, susţinut in intregime de elevi şi în alte balete precum: Paquita,Voievodul Ţiganilor, Coppelia, Gizelle, Romeo şi Julieta, şi multe coregrafii montate de maestrul Moravsky.


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate