Top 10 cele mai bune școli de dans din S.U.A. în 2019-2020

by Olivia Hotinceanu
scoli-de-dans
Share the NEWS & spread the JOY!

Având ca suport cercetarea unui comitet format din peste 20 de persoane, profesori, studenți, absolvenți și părinți, care au analizat și evaluat o serie de programe de dans, pe baza celor mai relevante criterii, Onstageblog.com a întocmit o listă a celor mai bune 30 de școli de dans din Statele Unite. Dintre acestea vă propunem o trecere în revistă a primelor 10 poziții din clasamentul celor 30 de școli realizat de publicația amintită.

Navigând printre multitudinea opțiunilor de programe ale celor mai celebre sau mult râvnite școli de dans din întreaga lume, cântărind punctele forte și punctele slabe, luând în calcul toate aspectele, de la costuri, stil de dans, până la oportunitățile care se deschid după absolvire, luarea celei mai bune decizii de către un dansator este o muncă de cercetare deosebit de amănunțită.

Având ca suport cercetarea unui comitet format din peste 20 de persoane, profesori, studenți, absolvenți și părinți publicația onstageblog.com a realizat o listă a celor mai bune 30 de școli de dans din Statele Unite.

Vezi aici lista școlilor de balet de Stat din România

Fiind în legătură directă cu aceste instituții, din diverse perspective, știind ce fel de întrebări să adreseze și ce aspecte să urmărească, membrii comitetului au luat în calcul factorii esențiali. Între criterii s-au aflat: costurile programelor prin comparație cu bursele oferite; calitatea facilităților; oportunitățile coregrafice și suportul acordat după absolvire, dar și aspecte legate de siguranța pe care aceste școli o oferă studenților.

Vezi aici lista școlilor de balet private din România 

Ce a rezultat? Una dintre cele mai utile prezentări a punctelor forte, a stilurilor și tehnicilor de dans abordate, a duratei studiilor, a tipurilor de diplome și a oportunităților pe care aceste dimplome le deschid în industria dansului. Mai jos vă propunem spre analiză primele 10 poziții din cele 30 de școli de dans selectate de publicația menționată.

1 Oklahoma City University – Oklahoma City, OK

Potrivit publicației citate, această școală este de preferat pentru focusul pe care-l are pe rezultatul final: și anume să pregătească și să dezvolte dansatori și balerini care să-și poată găsi rapid de lucru în industria entertainmentului.

 

2 NYU Tisch School of the Arts – New York, NY

Foarte interesantă prin accentul pe care-l pune pe pregătirea multidisciplinară a studenților săi. Extinzând cursurile dincolo de arta baletului sau a dansului către ceea ce înseamnă producție. Absolvenții acestei facultăți au așadar din start o plajă mult mai largă de oportunități după finalizarea studiilor.

 

3 Point Park University – Pittsburgh, PA

Concentrată pe studiile de balet facultatea își menține un statut special. Se poate ăuda cu prezența în corpul profesoral a lui Judith Leifer-Bentz, o fostă membră a celebrei companii de balet Martha Graham Dance Company.

 

4 Butler University – Indianapolis, IN

Practica și exercițiul este metodologia câștigătoare în pregătirea absolvenților, în accepțiunea acestei școli. Cel puțin asta se poate înțelege din faptul că această universitate organizează numeroase spectacole de-a lungul anului școlar. Cel puțin două pe an au loc în celebra Clowes Memorial Hall, o sală cu peste 2200 de locuri

5 University of Houston – Houston, TX

Nu doar dansul și mișcarea ci și partea de producție, de la lumini la costume, sunt prinse din plin în programa acestei universități. Odată pe an, studenții realizează spectacole pe care le vor putea folosi ca prezentări viitoare, sub îndrumarea unora dintre cei mai renumiți artiști și coregrafi.

 

6 The Juilliard School – New York, NY

Concentrarea pe mișcare, prin studiul extensiv a așa-numitului curs “Alexander Technique” este atu-ul acestei universități. Îmbunătățirea constantă a mișcării cursanților când vine vorba de plie, sărituri, piruete, etc, este un rezultat evidențiat clar în studiul publicației menționate.

 

7 University of South Florida – Tampa, FL

De departe cea mai bună variantă de studiu pentru studenții care-și doresc o experiență de balet pariziană. Este una dintre foarte puținele universități care oferă studenților săi posibilitatea de a face studii, de a dansa și de a vedea live personalități ale lumii baletului în capitala ne-recunoscută oficial, a baletului mondial.

 

8 University of Memphis – Memphis, TN

Inovația este la ea acasă aici! UM a introdus recent cursuri de Știință a dansului, cu o curiculă care include cursuri ce țin de domenii începând cu sănătatea și ajungând până la biomecanică. Pregătirea psihologică, improvizația, nutriția și evident anatomia, sunt printre materiile de studiu.

9 University of Utah – Salt Lake City, UT

Găzduită în spectaculoasa clădire Marriot Center for Dance, Școala de Dans a University of Utah dispune de șase mari studiouri care pot fi reamenajate într-o sală de teatru. Exercițiile Pilates sunt nu doar o facilitate cât și o materie de studiu oferită studenților, iar partea de producție este deasemeni inclusă în programă.

10 Valdosta State University – Valdosta, GA

Studenții se pot bucura și pot folosi la maxim oportunitățile oferite de această universitate, prin faptul că aduc în mod regulat în interiorul campusului studențesc spectacole, workshop-uri, master-classes și multe-multe personalități care să le ofere sfaturi tinerilor dansatori. Universitatea organizează câte un spectacol de prezentare în fiecare an.

Pentru cei interesați să treacă mai departe cu studiul, lista cu cele 30 de școli rezultate din studiul respectiv poate fi găsită aici 


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate