Unde ne antrenăm pe timp de vară? După închiderea Liceelor de Coregrafie si a Operelor, balerinii își pun această întrebare!

by Florin Chiritescu
Share the NEWS & spread the JOY!

După închiderea Liceelor de Coregrafie si a Operelor, viitorii balerini și balerinii profesioniști își pun deseori întrebarea, unde ne putem antrena pe timp de vară pentru a nu pierde capacitatea profesională câștigată pe parcursul anului? Răspunsul la această întrebare, mai ales pentru viitorii balerini este simplă.

Ne putem antrena acasă, realizând studiile într-un mediu improvizat sau avem posibilitatea de a închiria o sala de dans/ balet pentru câteva ore, în funcție de cât timp avem nevoi și la ce interval de zile ne raportăm. O altă problemă poate fi și muzica de studii. Pe platformele de streaming există o întreagă varietate de acest tip, însă trebuie să fim foarte atenți ce muzică alegem, în funcție de ceea ce vrem sa realizăm în respectivele zile.

Citește și 

“13 under 13, 2021”! Un proiect Ballet Magazine în parteneriat cu școlile nominalizate în proiectul “Școala ta de balet”

STOP VOT “Ballerinas in Red, 2021”! Cel mai spectaculos proiect dedicat fotografiei de balet a luat sfârșit!

Pentru a putea realiza studiile singuri, trebuie să avem o autoevaluare corectă a capacităților pe care le avem

O platformă foarte bună, care a sărbătorit recent un an de la lansare, este Idance Music, a celebrului pianist francez Laurent Choukroun, chief pianist la Școala de balet a Operei din Paris. Pentru a putea realiza studiile singuri, trebuie să avem o autoevaluare corectă a capacităților pe care le avem la momentul actual, astfel putem evolua și evita accidentările. Nu poți realiza studii de eficacitate și rapiditate, dacă musculatura nu este pregătită. Este necesar să începem pas cu pas evoluția studiilor, de la studii de evoluție, ce ne forțează să ne dezvoltăm musculatura până la studii de rapiditate și manieră.

Dacă pe timpul vacanței nu realizăm studiile, o posibilă consecință este scăderea capacității profesionale rezultând astfel într-o posibilă intrare în incapacitate de a realiza spectacole în noua stagiune sau de a realiza studiile de la clasă în noul an școlar. Nu putem pur și simplu să ne relaxăm trei luni de zile și apoi să vrem să continuăm cu evoluția acolo unde am rămas, deoarece corpul are memorie musculară, iar o memorie neexersată își pierde din capacități. Există balerini ca Nureyev, Baryshnikov, Plisetskaya, Zakharova, Bolle etc, care nu au ratat nicio zi de studii, fiind conștienți de faptul că o astfel de absență le pune în pericol cariera.

Închei acest articol prin a face apel la liceele de profil din țară pentru a lăsa clasele de balet deschise viitorilor balerini și balerinilor profesioniști pentru a își putea efectua studiile zilnice, altfel pentru majoritatea nu va exista altă opțiune decât studiul acasă, care din punctul meu de vedere nu se compară cu cel din sala de balet.


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate