13 under 13, 2021, Danciu Alia: «Profesoara mea, Bianca Tonta, și colega mea Rebeca, sunt modele pentru mine»

“13 under 13, 2021” sau altfel spus “Cei 13 copii, balerini în devenire cu vârsta de sub 13 ani, care prezintă un mare potențial de a deveni reprezentanți de succes ale baletului românesc ” este un proiect ce a început în luna februarie a acestui an și care este realizat de Ballet Magazine Romania în colaborarea cu școlile de balet nominalizate în proiectul “Școala ta de balet”.

by Angie Voicu
Share the NEWS & spread the JOY!

Prin proiectul “13 under 13, 2021” Ballet Magazine Romania propune publicului, promovează și susține acei 13 copii cu vârsta de sub 13 ani, balerine sau balerini în devenire, care prin munca și realizările de până acum – și conform aprecierii profesorilor cu care lucrează – prezintă potențialul de a deveni viitoare “stele ale baletului românesc”!

Citește și

“13 under 13, 2021”, Adriana Gyuge: “Nimic nu este dificil, mai ales dacă faci ceva ce îți place”

“13 under 13, 2021”! Un proiect Ballet Magazine în parteneriat cu școlile nominalizate în proiectul “Școala ta de balet”

Iată așadar mai jos lista celor mai promițători 13 copii din baletul românesc actual, viitori posibili mari balerini, cu vârsta de sub 13 ani așa cum sunt ei văzuți de profesorii cu care lucrează și de echipa proiectului “13Under13, 2021″ by Ballet Magazine Romania: Adriana Gyuge (Școala de balet și dans Denisse, Timișoara), Sofia Barzac (La Sylphide Academic Ballet School, București), Ema Stoian (Dance Planet Academy), Sofia Botnar (Școala de balet Soleil), Danciu Alia (Școala Populară de Arte, Arad), Antonia  Dinu Ciobanu (Balet  Academic  Svetlana), Copca Sofia Alexandra (Ballet Fusion Sibiu), (Alexe-Ressler Isadora), Studioul Coregrafic Reverence, Ana-Maria Ciumacenco (Colegiul Național de Coregrafie Republica Moldova), Sofia Cuzmin (“It’s What I Love” Constanța),Sara Andreea Cernega (Total Dance Center, Constanța), Manzu Giulia (Honey Dance Studio), Natalia Gabriela Ivan (Liceul de Coregrafie Floria Capsali București).

 

“13 under 13, 2021”: Danciu Alia, Școala Populară de Artă Arad

„Danciu Alia urmeză cursurile de balet din cadrul Școlii Populare de Arte din 2017 și are 10 anișori. Este o posibilă viitoare stea a baletului românesc deoarece este o fetiță isteață, îndrăzneață și mai ales foarte muncitoare. Din noiembrie 2020 a participat alaături de colegele ei la mai multe concursuri, obținând premii și distincții încurajatoare” spune Bianca Mihaela Tonta, profesoara și modelul Aliei, despre micuța balerină în devenire.

 

 Danciu Alia: “Îmi doresc să devin o balerină cunoscută”

La ce varsta te-ai apucat de balet?

Am început baletul la grădiniță, la vârsta de 6 ani

Cum ai trecut peste perioada pandemiei? Care au fost cele mai grele aspecte cu care te-ai confruntat?

Am avut o perioadă în care am făcut baletul online de acasă. A fost o experiență nouă, pot spune chiar interesantă.

 

Care este cel mai mare vis al tău?

Îmi doresc să devin o balerină cunoscută.

Care sunt dansatoarele tale preferate?

Dansatoarele mele preferate sunt totodată și modelele mele, respectiv profesoara mea de balet, Bianca Michaela Tonta, și colega mea din grupa mai mare, Rebeca Daiana Doboș.

Cine te inspiră cel mai mult?

Cel mai mult mă inspiră mama mea!

Care este cea mai frumoasă amintire pe care o ai de când te-ai apucat să studiezi baletul?

Cea mai frumoasă amintire din scurtul meu parcurs profesional de balerină de până acum este tabăra din anul 2019.

Ce planuri de viitor ai?

Să mă perfecționez în ceea ce fac!

Care au fost cele mai dificile aspecte cu care te-ai confruntat până acum?

Din fericire, cred că pot spune că am avut parte până acum doar de experiențe plăcute, în ciuda pandemiei.

Cine te-a susținut cel mai mult să ajungi balerină? Cine ți-a descoperit talentul?

Cel mai mult m-au susținut părinții mei. De mică mi-a plăcut să dansez, și i-am rugat să mă ducă la balet, iar ei nu m-au refuzat, și au fost alături de mine întotdeauna!

Te-ai gandit până acum la ce facultate ai vrea sa studiezi?

Cred că este prea devreme. Mai am mult timp pentru a mă gândi serios la asta.

Ce sfaturi ai pentru fetele mai tinere decat tine care vor sa ajungă la performanță?

Simplu! Să-și urmeze vizul și să fie implicate în ceea ce fac!

Cum arată o zi normala din viața ta de viitoare balerină?

Chiar dacă am o viață foarte activă, împărțită strâns între șcală și alte activități, între care și baletul, cred că ziua mea decurge normal și chiar foarte plăcut pentru un adolescent.

Ce parere ai de inițiativa revistei Ballet Magazine Romania  cu privire la proiectul „13under13”?

Cred că este o inițiativă foarte bună pentru balerinele în devenire!

Proiectul „13under13” este un proiect remarcabil deoarece pune în evidență talentul, și este o încurajare și o răsplată pentru munca individual depusă

În proiectul “13 under 13, 2021” , Ballet Magazine și-a dorit să îi implice și pe părinții balerinelor, cei care le susțin necondiționat și care stau cu sufletul la gură de fiecare dată când le văd pe scenă.

Când v-ați hotărât sa o ajutați pe fetita dvs. să urmeze această artă? Ati facut-o la sfatul cuiva?

Am luat decizia de a o înscrie la cursurile de balet în 2017, datorită dorinței fetiței noastre. Ea de mică a dezvoltat o pasiune pentru dans, și este un copil cu o grație deosebită. Considerăm că perseverența și dedicarea Aliei în balet se datorează în pare parte profesoarei ei de balet, Bianca Michaela Tonta, căreia dorim să-i mulțumim pe această cale.

Care a fost momentul in care ati fost cei mai mandri de fetita dvs.?

Am fost foarte emoționați în primul ei spectacol de balet și suntem foarte mândri de evoluția ei în arta dansului.

Cum o încurajați atunci când nu se simte în cea mai bună formă?

O încurajăm să depășească acele moment solicitante amintindu-I de clipele fericite trăite de la micile reușite, precum execuția unui element nou, până la bucuria marilor reușite concretizate prin premiile și distincțiile obținute în urma muncii depuse.

Ce parere aveti despre initiativa revistei Ballet Magazine Romania  cu privire la proiectul „13under13”?

Considerăm că este un proiect remarcabil deoarece pune în evidență talentul, și este o încurajare și o răsplată pentru munca individual depusă. Este în mod clar și un imbold semnificativ pentru implicarea și performanțele viitoarelor posibile stele ale baletului românesc.


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate