AFCN lansează apelul de proiecte editoriale, cu un buget de 2 milioane de lei

De 7 ani deja, 2 mai este fixată în calendar ca data la care Administrația Fondului Cultural Național anunță lansarea sesiunii de finanțare a proiectelor editoriale

by Ballet Magazine
Ballet Magazine Romania
Share the NEWS & spread the JOY!

Cu o alocare bugetară de 2 milioane de lei, semnificativ mai mare în 2023 față de anul trecut, cea de a III-a sesiune de finanțare AFCN este dedicată susținerii proiectelor ce se înscriu în secțiunile: Carte (inclusiv ediții critice), Reviste și publicații culturale, Ediții de poezie.

Edituri, redacții de publicații culturale, persoane juridice de drept privat care, potrivit actelor constitutive, desfăşoară activități editoriale și/sau persoane juridice de drept public pot înscrie proiecte pe platforma online www.afcn-proiecte.ro între 2 și 31 mai a.c.

Citește și 

Top 15 cele mai importante reviste internaționale dedicate baletului! Vezi care sunt, și urmărește-le în spațiul virtual!

Vara Teachers for SwanZ! Vacanță activă pentru profesorii implicați în proiectul de dans inițiat și derulat de Liceul Floria Capsali

 

Criteriile de eligibilitate au rămas neschimbate, respectiv: contribuția de 10% și tirajul minim obligatoriu

„Ne bucurăm să putem anunța și anul acesta o creștere a bugetului alocat culturii scrise și totodată creșterea plafoanelor de finanțare, ceea ce sperăm să facă posibilă realizarea de publicații de calitate, relevante pentru cititorii contemporani. Și anul acesta Consiliul AFCN a definit priorități specifice disjunctive, fiind suficientă adresarea unei singure priorități pentru a putea obține punctajul maxim.” a precizat Irina Cios, directoarea AFCN.

Criteriile de eligibilitate au rămas neschimbate, respectiv: contribuția de 10% și tirajul minim obligatoriu. De asemenea titluri editate sau reeditate în ultimii 15 ani nu sunt admise pentru finanțare.

Având în vedere că platforma a fost reinstalată și optimizată, toți aplicanții vor trebui să își creeze un profil nou și să încarce toate documentele de identificare ale organizației. Lipsa acestor documente conduce la respingerea administrativă a proiectului pentru care se solicită finanțare.

Citește și 

AFCN invită operatorii culturali la dialog în vederea pregătirii sesiunii de finanțare ce se va lansa la 1 septembrie

Interviu Ballet Magazine: Irina Cios director al AFCN, principalul finanțator public al proiectelor independente

 

Consultați informațiile publicate pe website-ul AFCN, și folosiți modelul de declarații publicate pentru sesiunea III/2023

Tot începând cu 2 mai, experții interesați să contribuie la evaluarea proiectelor editoriale sunt invitați să-și înscrie candidatura, prin completarea unui profil personal în aplicația online, accesibilă la www.afcn-experti.ro, urmată de selectarea butonului de înscriere la sesiunea curentă și selectarea a maximum două arii tematice de expertiză.


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate