“Christmas Pas de Deux” – Rin Okuno și Robert Enache

by Sena Vladoiu
Share the NEWS & spread the JOY!

E aproape Crăciunul, iar orașul e pregătit de sărbătoare. E vremea cadourilor, a gândurilor frumoase și a faptelor bune!  Revista Ballet Magazine vă oferă în dar de Sărbători o sesiune foto specială. Vorbim despre o premieră în România, urmată de un interviu cu prim soliștii Operei Naționale București, Rin Okuno și Robert Enache, doi balerini care se completează reciproc și pe scenă, dar și în viața personală.

Fotograf: Lavinia Hutanu

Locație: Foto Film 365

Costume: Jardin des Costumes

“Pas de deux”, este un concept emblematic al dansului clasic al secolului XIX, un dans de cuplu, care portretizează o expresie a sentimentelor și a gândurilor, între doi dansatori. Un Pas de deux este compus de regulă din cinci părţi: o introducere, un adagio, un solo pentru fiecare dansator si o codă (finalul). O suită de dansuri , care împărtășeşte o temă comună, de multe ori simbolică, o poveste de dragoste.

Rin Okuno – prim solistă a Operei Naționale București

Rin Okuno este parte din colectivul de balet al Operei Naționale București din anul 2012. Deține în palmares un repertoriu vast cu roluri solistice interpretate cu emoție în spectacole importante. Amintim Gulnara din Corsarul coregrafia Vasily Medvedev, Toamna – Cenușăreasa, coregrafia Mihai Babușka, Zâna pădurii – Don Quijote adaptarea Jaroslav Slavický și Mona – Giselle adaptarea Mihai Babușka, Dans Chinezesc – Spărgătorul de nuci, coregrafia Alexa Mezincescu, Odette/Odile – Lacul Lebedelor, coregrafia Gheorghe Iancu, Zâna fondantelor și Dans arab – Spărgătorul de nuci, adaptarea coregrafică Oleg Danovski Jr.

Citește și “Vă invităm la balet! Iată spectacolele lunii decembrie!”

Rin Okuno a început studiul dansului la Swako Murase Ballet Studio (Japonia). S-a perfecţionat prin workshop-uri la Școala Regală Daneză, la Școala de Balet a coregrafului John Cranko (Germania). Apoi, la Baletul din Hamburg, la Centrul European al Dansului din Paris, la Academia de Balet Metropolitană din New York. Din 2005 până în prezent, Rin Okuno a câștigat zeci de premii la competiţii de balet din Japonia, SUA, China etc.

 

Robert Enache – prim solist al Operei Naționale București

Robert Enache este absolvent al Liceului de Coregrafie “Floria Capsali” București la clasa profesorului Constantin Marinescu.  În 2006 a obținut o bursa de perfecționare la München, la Academia Heinz Boss Stiftung, unde a studiat cu maestrul Alexandre Prokofiev.

Citește și: “Top 5 din 70 de balerini care au marcat lumea dansului, potrivit publicației Ranker.com”

Robert Enache se alătură Compartimentului de Balet al Operei Naționale București în anul 2007, iar în 2011, devine prim – solist. Are în repertoriu roluri solistice din marile balete clasice și neoclasice, interpretate de fiecare dată cu emoție, personalitate și o tehnică aparte. Este vorba despre Baiadera, Tango. Radio & Juliet, Marguerite and Armand, Giselle, La Sylphide, Corsarul, Lacul Lebedelor, Frumoasa din pădurea adormită, Spărgătorul de nuci, Romeo și Julieta, etc. 

Robert Enache a fost invitat să danseze în cadrul unor festivale și gale de balet în Italia, Franța, Japonia. În anul 2016, a obținut premiul pentru “cel mai bun solist balet”, în cadrul Premiilor Operelor Naționale.


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate