Distanțarea fizică în artă! Un proiect inedit al fotografului Florian Mehnert în colaborare cu Baletul din Sttutgart

by Mihaela Ivan
Share the NEWS & spread the JOY!

De mai bine de un an, în vocabularul nostru cotidian a intrat sintagma distanțarea fizică. Nu vorbim doar de o expresie, ci de un nou tip de comportament. Pentru a arăta impactul acestuia în artă, artistul fotograf Florian Mehnert a început un proiect intitulat chiar „Social Distance Stacks”, la care a colaborat cu o orchestră simfonică și cu o companie de balet.

„Suntem cu toții într-o anumită izolare, într-o bulă proprie, din care nu avem voie să ieșim”, a declarat artistul pentru agenția Reuters.

Inspirat de acest concept, Tamas Detrich, directorul artistic al Baletului din Sttutgart, i-a propus lui Florian Mehnert să realizeze o sesiune de fotografie cu trei cupluri din baletul clasic, în care partenerii să fie plasați fiecare în balonul lui de plastic.

Citește și 

„Ballet Photography”, votul juriului: Ioana Barbat, locurile 1 și 2; locul 3 Delia Știrbu. Premii speciale: Andrei Mihai Cristian și Daria Chenikova

Ballet Photography! Juriul singurului proiect media de promovare a fotografiei de balet, din România

„Social Distance Stacks” un proiect al artistului fotograf Florian Mehnert în colaborare cu baletul din Sttutgart

“Social Distance Stacks” by German photographer Florian Mehnert in collaboration with the Stuttgart Ballet

Prin acest proiect s-a marcat un an de când compania, recunoscută pentru spectacolele sale de balet clasic nu a mai reușit să le prezinte pe scenă, din cauza restricțiilor. Degeaba Siegfried și Odette, Romeo și Julieta sau Giselle și Albrecht tânjesc unul după celălalt, noile reguli îi țin la distanță, așa cum îi țin și pe oamenii din întreaga lume de mai bine de 12 luni.

”Aceste imagini ne arată ce ne lipsește cel mai mult: întregul corp de balet împreună pe scenă, în spectacole complete, pline de pasiune, aproape unii de alții și de public”, spune Tamas Detrich.

Proiectul nu este deloc simplu, pentru realizarea lui fiind necesară o echipă numeroasă. Adevărata provocare a reprezentat-o însă timpul. Fiecare persoană intră în balonul de plastic care este umplut cu aer și este închis ermetic. Din acest moment, există o fereastră de  doar 10-15 minute pentru ședința foto.

Situația a fost chiar mai dificilă când protagoniștii au fost membrii Orchestrei Filarmonice din Sttutgart, deoarece au trebuit să intre fiecare în balonul lui în același timp, bulele fiind umflate simultan. Florian Mehnert susține însă că a meritat efortul: ”Logistica a fost foarte, foarte complicată, dar a ieșit o imagine minunată. Ce este un muzician care nu poate asculta, care nu poate cânta cu orchestra?”, a declarat el pentru Reuters.


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate