Echipa “Teachers for SwanZ” și Maestrul Gigi Căciuleanu, mesaj de Ziua internațională a dansului

by Ballet Magazine
Share the NEWS & spread the JOY!

Anul acesta sărbătorim Ziua internațională a dansului mai triști, atât noi, profesorii, cât și elevii noștri. Ne lipsesc emoția lucrului față în față, energia spectacolului, bucuria micilor noastre evenimente din viața școlii.

Din dorința de a fi mai rezistenți, mai creativi, a apărut proiectul Teachers for SwanZ, o inițiativă cofinanțată prin Programul Erasmus+ al Uniunii Europene, coordonată de Liceul de Coregrafie Floria Capsali din București. Proiectul ne oferă șansa de a lucre în parteneriat cu școli similare din Bulgaria și Austria, precum și cu comunitatea grecilor din România, pentru a crea împreună metodologii și instrumente noi de predare și învățare a dansului și coregrafiei.

Elevilor noștri și colegilor profesori, breslei dansatorilor și coregrafilor profesioniști, le dorim să-și păstreze energia și inspirația, să le pună în slujba dansului sub forme noi, adaptate timpului. Ne-a încurajat în acest sens mesajul domnului Alkis Raftis, președintele Consiliului Mondial al Dansului, partener al UNESCO, care spune în mesajul său pentru 29 aprilie 2021:

Voi (dansatorii) produceți un vaccin împotriva virusului care atacă sufletul: știți cum să-i faceți pe oameni să danseze. Auziți chemarea, răspundeți!

Pentru colegii și elevii noștri, pentru profesioniștii care au trecut prin Liceul Floria Capsali, pentru toți artiștii dansului, nu avem un mesaj mai frumos decât celpe care ni l-a trimis marele nostrum coregraf Gigi Căciuleanu, ambasador al proiectului Teachers for SwanZ:

YouTube video

Citește și Mesajul lui Friedmann Vogel cu ocazia Zilei Internaționale a Dansului, 29 aprilie 2021

Vă invităm să sărbătoriți alături de noi Ziua Internațională a Dansului! INTRĂ ÎN PROIECTUL “BALLERINAS IN RED 2021”! Află ce trebuie să faci pentru a te ÎNSCRIE și pentru a VOTA.

3,2,1 START! Ballet Magazine Romania a deschis platforma pentru înscrieri în proiectul “Ballerinas in Red 2021”

Cu această a doua ediție a proiectului Ballet Magazine Romania te invită să sărbătorești Ziua Internațională a Dansului pe 29 Aprilie, alături de International Theater Institute și cea mai frumoasă comunitate a dansului din România.

 

“Sunt Gigi Căciuleanu si cu drag vă felicit cu ocazia Ziulei internaţionale a dansului!

Pentru noi, cei pentru care dansul nu este numai profesie dar ŞI pasiune, sărbătoarea dansului are loc nu numai în fiecare zi, ci şi în fiecare clipă a existenţiei.

La fiecare dans, la fiecare dintre ale sale mişcări, pleci de la tine ca să te întorci … tot la tine. Însă nu chiar de unde ai pornit ci, pe o spirală, într-un punct situat mai sus; o stare la care ajungi încărcat de ceea ce ţi-a fost dat să trăieşti, să descoperi, să cunoşti. Îmbogăţit de ceea ce nu ştiai, de ceea ce nici măcar nu bănuiai despre tine însuţi sau despre lume.

Dacă ar fi să găsesc o definiţie Coregrafiei, atunci aş numi-o: drumul cel mai frumos dintre două puncte. Şi cel mai interesant. 

În ceea ce mă priveşte, dansul va fi întotdeauna indisolubil legat de verb… Acel verb de la care totul a început… Care ESTE, a fost şi va fi probabil mereu la originea tuturor lucrurilor.

Verb – Gând
Gând – Vorbă
Vorbă – Acţiune
Dansul lui Shiva!

Dansul este poezie.
Poezia se priveşte în oglinzile Dansului.

A dansa …
A căuta … A cumpăni … A pricepe …

A scrie
cu abur
de dor

A ciopli
în piatră
de nor

A gândi
pământ
metale
vulcan

A zbura
cu munţi
în cârcă
şi
cu hăuri
de văi
în suflet

A pluti
cu ceea ce e
prin ceea ce nu-i
şi
cu ceea ce nu-i
prin ceea ce e

A zdrobi
lanţuri
zăbrele
bolovani de peşteră

A dărâma ziduri
spre a înălţa
visuri”


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate