Fotograful Octavian Cărare: “Mă fascinează posibilitatea de a îngheța mișcarea!”

by Ballet Magazine
Share the NEWS & spread the JOY!

Fotograful Octavian Cărare s-a îndrăgostit iremediabil de balet în urmă cu patru ani. Într-un interviu acordat revistei noastre, acesta ne-a povestit totul despre culisele fotografiilor reușite.

Ballet Magazine: Cum ați ajuns la fotografia de balet? Care este atracția specifică asupra dumneavoastră ca fotograf față de acest domeniu?

Octavian Cărare: Pasiunea mea pentru fotografia de balet a apărut acum patru ani din dorința de a lucra cu artiști. Mă fascinează mișcarea și posibilitatea de a îngheța mișcarea, grația, forța și determinarea.

Citește și

Ediția de vară a revistei Ballet Magazine, disponibilă online

Proiectul Ballet Photography: Corina Radu. “Fotografia de spectacol este în general slab promovată!”

Fotograful Octavian Cărare: “Sincer, mi-e mult mai ușor să spun care lucrări sunt mai puțin reușite!”

Ce ne puteți spune despre fotografiile pe care le considerați cele mai reușite lucrări ale dumneavoastră? Care sunt acelea și ce le face să fie deosebite?

Sincer, mi-e mult mai ușor să spun care lucrări sunt mai puțin reușite. Am multe imagini care îmi plac din diverse motive. Am ales pentru acest interviu niște imagini care îmi plac mult, dar nu știu dacă sunt neapărat și cele mai reușite lucrări ale mele.

Cred că imaginile cele mai reușite sunt acelea unde elementele converg și totul e într-o armonie perfectă: lumina, modelul, poziția sau săritura acestuia, arhitectura.

Ce presupune un portofoliu reușit

Care sunt recomandările dumneavoastră pentru tinerii balerini în devenire, când vine vorba de realizarea unor fotografii și a unor portofolii de succes?

Cred că un portofoliu de calitate se construiește în timp și cu răbdare. Cred că e indicat să se colaboreze cu mai mulți fotografi pentru a dobândi o experiență cât mai mare în fața aparatului de fotografiat. La o singură ședință foto se muncește destul de mult pentru a ajunge la un rezultat satisfăcător pentru ambele părți.

Cum apreciați demersul Ballet Magazine, prin proiectul Ballet Photography, de a promova acest tip de fotografie? Ce ați recomanda echipei pe viitor, astfel încât demersul să fie unul de maxim succes?

După cum spuneam, e un demers original şi unic, cel puțin din câte știu eu, și care contribuie mult la promovarea tinerilor balerini și a fotografiei de balet în sine. Iar o probabilă mică recomandare ar fi să nu uitaţi să menționați numele balerinei şi al fotografului în postările de pe conturile de social media ale revistei, eventual și prin tag-uri.


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate