La mulți ani Americii! La mulți ani dansatorilor americani, cu ocazia sărbătoririi Zilei Independenței

by Ballet Magazine
Share the NEWS & spread the JOY!

4 Iulie, sau Ziua Independenței, este Ziua Națională a Statelor Unite, și se sărbătorește din anul 1941. Originea acesteia este însă mult în urmp. Mai precis în anul 1776, când, pe 2 iulie, când America, pe atunci doar o colonie a Marii Britanii, a ales să-și declare independența.

 

Un scurt istoric al Zilei Independenței, sau Ziua Americii

Războiul de independență al Statelor Unite ale Americii s-a desfășurat între anii 1775 și 1783, și este cunoscut și ca Războiul revoluționar american (conform denumirii originare, [The] American Revolutionary War).

Bătăliile acestuia s-au desfășurat în părțile estică și nord-estică ale teritoriului de azi al Statelor Unite, respectiv în sud-estul Canadei de azi, fiind purtat între Regatul Marii Britanii și revoluționarii celor treisprezece colonii britanice din America de Nord, care au declarat independența acestora formând entitatea statală numită Statele Unite ale Americii în 1776.

Anterior declanșării războiului propriu-zis, cele 13 colonii au declarat oficialii monarhului britanic personae non grata, au format Cel de-al Doilea Congres Continental (conform originarului, Second Continental Congress), au format o armată, Continental Army, un “embrion” de marină, Continental Navy, și, apoi, la 4 iulie 1776, au declarat independența celor 13 foste colonii britanice din America de Nord.

Vă propunem mai jos, într-o galerie, o scurtă selecție a câteva imagini pe această tematică, ce merită văzute.

Ziua Indendendenței, în teme de balet și film

Sub sloganul “Red, White and Ballet” publicația americană Pointe Magazine propune cititorilor săi o serie de cinci mini-videoclipuri cu opere de balet având ca tematică sărbătoarea Zilei Indendendenței. Și anume:

Justin Peck’s “Rodeo: Four Dance Episodes”

Agnes De Mille’s “Rodeo”

George Balanchine’s “Rubies”

Christopher Wheeldon’s “The American”

George Balanchine’s “Stars and Stripes”

Citește “Red, White and Ballet: Celebrate July 4th With These American-Inspired Ballet Videos”

Ziua Națională a Statelor Unite a fost adesea surprinsă ca idee în mai multe filme. De departe, cea mai renumită realizare este fimul cu același nume, respectiv “Independence Day” , un film american de ficțiune și apocalipsă despre o invazie extraterestră a Pământului. Filmul a fost realizat în 1996,  iar eroul princiapal este celebrul Will Smith.

Narațiunea se concentrează pe un grup disperat de oameni care se adună în deșertul Nevada după un atac extraterestru distructiv și care, împreună cu restul populației umane, participă la un contraatac decisiv pe 4 iulie, în aceeași zi cu sărbătorirea Zilei Independenței în Statele Unite.

Happy Fourth of July, dancers! Enjoy your week off and be safe!


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate