Liana Tugearu, mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a Dansului

by Cherciu Lavinia
Share the NEWS & spread the JOY!

“În această perioadă atât de apăsătoare și de tristă prin care trece întreaga planetă, când acestă necruțătoare pandemie ne-a îndepărtat unii de alții, ce și-ar putea dori mai mult dansatorii și coregrafii, elevii dansatori și profesorii lor decât să poată fi din nou împreună, să poată crea din nou laolaltă, pentru a aduce la lumina scenei noi compoziții coregrafice. Și criticii de dans, asemenea, să poată intra din nou într-o sală de spectacol, să se bucure de noile creații și să le poată consemna.

Pare o dorință atât de modestă și totuși ea are o valoare inestimabilă, dovedind marea nostră dragoste, a tuturor celor mai sus pomeniți, pentru ARTA DANSULUI, dar și faptul că în lumea Terphichorei  imaginea coregrafică prinde viață numai atunci când talentul coregrafului întâlnește talentul interpretului potrivit, iar darul pedagogic al profesorului de dans este bine primit și asimilat de elevul încă în formare, îndrăgostit de dans.

Se spune că atunci când îți dorești cu ardoare un lucru, el se împlinește. Să ne dorim deci să putem fi din nou împreună.”

Liana Tugearu, Istoric și critic de artă

Citește și Mesajul lui Friedmann Vogel cu ocazia Zilei Internaționale a Dansului, 29 aprilie 2021

Vă invităm să sărbătoriți alături de noi Ziua Internațională a Dansului! INTRĂ ÎN PROIECTUL “BALLERINAS IN RED 2021”! Află ce trebuie să faci pentru a te ÎNSCRIE și pentru a VOTA.

3,2,1 START! Ballet Magazine Romania a deschis platforma pentru înscrieri în proiectul “Ballerinas in Red 2021”

Cu această a doua ediție a proiectului Ballet Magazine Romania te invită să sărbătorești Ziua Internațională a Dansului pe 29 Aprilie, alături de International Theater Institute și cea mai frumoasă comunitate a dansului din România


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate