Mesaj cu ocazia celebrării #worldballetday2021! Cristian Rudic, Manager – Director General, Opera Națională Română din Timișoara

#WorldBalletDay revine pentru al optulea an consecutiv, reunind peste 50 de companii de balet din întreaga lume. Ballet Magazine România se alătură acestei sărbători globale și transmite gândurile și încurajările colaboratorilor și partenerilor săi către comunitatea baletului românesc!

by Ballet Magazine
Share the NEWS & spread the JOY!

#WorldBalletDay2021 sau Ziua Mondială a Baletului – sărbătoarea din acest an dedicată artei coregrafice, este mai importantă și mai semnificativă ca oricând, în condițiile în care în întreaga lume comunitatea coregrafică luptă cu provocările Covid19 pentru a se putea întoarce pe scenă și în studiouri.

Sperăm ca Ziua Mondială a Baletului din acest an să ofere dansatorilor și iubitorilor de balet din România un sentiment de solidaritate în așteptarea revenirii unor vremuri mai bune!

Citește și 

World Ballet Day 2021! Pe 19 octombrie sărbătorim rezistența acestei forme de artă în fața provocărilor

Celebrând #WorldBalletDay, Ballet Magazine Romania dă startul “BALLET PHOTOGRAPHY, ediția 2021″

În acest sens, Ballet Magazine România s-a alăturat acestei sărbători globale, inițiate și coordonate de Royal Ballet, Baletul Balșoi și Australian Ballet, și a adunat pentru a transmite către comunitatea baletului românesc, gândurile și mesajele de încurajare din partea colaboratorilor și partenerilor săi!

Foto: Opera Națională Română din Timișoara

Cristian Rudic, Manager – Director General, Opera Națională Română din Timișoara! Mesaj cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Baletului, #worldballetday2021

Vezi și: Premiera spectacolului “Baiadera”, în coregrafia lui Ovidiu Matei Iancu, pe scena Operei Naționale Române din Timișoara

Anul acesta, la data de 15 octombrie, Opera Națională Română din Timișoara va prezenta spectacolul de balet “Scheherazade” de Nikolai Rimski-Korsakov, cu ocazia Zilei Internaționale a Baletului.

În ceea ce privesște anul 2020, instituția noastră a transmis spectacole de operă, operetă și balet (de arhivă și înregistrate special pentru a fi transmise în format online) sau a transmis în direct spectacolele prezentate pe scena proprie sau pe alte scene, toate evenimentele culturale prezentate bucurându-se de public numeros, fie prezent fizic, fie în mediul online.

Ultima premieră a instituției înainte de pandemie a fost “La Bayadere” de Ludwig Minkus, în coregrafia lui Matei Ovidiu Iancu și scenografia lui Dragoș Buhagiar, la pupitrul dirijoral fiind Maestrul David Crescenzi. Programarea acestui eveniment se înscrie în viziunea și misiunea Operei Naționale Române din Timișoara, în efortul de a reda baletului locul binemeritat în constelația operei. Ca prim pas în acest sens s-a ales titlul unui balet clasci, urmând ca viitoarea premieră de balet ce va aeva loc la data de 21 noiembrie 2021, sub auspiciile aceleiași echipe de realizatori, să conțină o montare contemporană a baletului “Creațiile lui Prometeu” de Ludwig van Beethoven, amânată datorită situației epidemiologice.

Dacă opera e dansul muzelor în jurul zeului Apollo, toate artele dându-și mâna întru servirea tragediei, cu siguranță arta mișcării conduce această metaforică horă a muzelor.

Mult succes pe mai departe întru servirea aceleiași Muze! La Multe Aniversări frumoase!


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate