Mesaj cu ocazia celebrării #worldballetday2021! Cristina Todi, Lector universitar Doctor, Șef Serviciu Balet Opera Națională Română Iași

#WorldBalletDay revine pentru al optulea an consecutiv, reunind peste 50 de companii de balet din întreaga lume. Ballet Magazine România se alătură acestei sărbători globale și transmite gândurile și încurajările colaboratorilor și partenerilor săi către comunitatea baletului românesc!

by Ballet Magazine
Share the NEWS & spread the JOY!

#WorldBalletDay2021 sau Ziua Mondială a Baletului – sărbătoarea din acest an dedicată artei coregrafice, este mai importantă și mai semnificativă ca oricând, în condițiile în care în întreaga lume comunitatea coregrafică luptă cu provocările Covid19 pentru a se putea întoarce pe scenă și în studiouri.

Sperăm ca Ziua Mondială a Baletului din acest an să ofere dansatorilor și iubitorilor de balet din România un sentiment de solidaritate în așteptarea revenirii unor vremuri mai bune!

Citește și 

World Ballet Day 2021! Pe 19 octombrie sărbătorim rezistența acestei forme de artă în fața provocărilor

Celebrând #WorldBalletDay, Ballet Magazine Romania dă startul “BALLET PHOTOGRAPHY, ediția 2021″

În acest sens, Ballet Magazine România s-a alăturat acestei sărbători globale, inițiate și coordonate de Royal Ballet, Baletul Balșoi și Australian Ballet, și a adunat pentru a transmite către comunitatea baletului românesc, gândurile și mesajele de încurajare din partea colaboratorilor și partenerilor săi!

Foto: Opera Națională Română Iași

Cristina Todi, Lector universitar Doctor, Șef Serviciu Balet Opera Națională Română Iași! Mesaj cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Baletului, #worldballetday2021

Vezi și: Interviu cu Maria-Lozanova Buzincu, Prim-solistă a Operei Naționale Române Iași

Lumea artistică actuală participă la o multitudine de manifestări ale unui modernism care zguduie spiritele epocii prin noutatea viziunii și a modalităţii de comunicare artistică. Ruptura faţă de tradiţie și dorința de avalorificaapetența acută de experiment deschidemultiple orizonturi cu potenţial creator. În fapt, fiecare epocă istorică a parcurs asemenea veleităţi novatoare. Totuşi, este evident faptul că astăzi, succesiunea noutăţilor devine tot mai accelerată şi, lucru cu adevărat fără precedent,atitudinea faţă de tradiţie își modifică traiectul uzual. Sperăm însă că nu se va trece prea curând de la respectul discipolului faţă de maestru la o încrâncenată ostilitate între generaţii, pentru că ceea ce ne leagă indisolubil, este MIȘCAREA!

Mişcarea a rămas însă o ghicitoare pe care nici o minte umană nu a rezolvat-o. Chiar şi Newton, care s-a luptat primul cu ea în sistemul său de calcul (în secolul al XVII-lea), a încercat s-o descifreze, imaginându-şi-o precum fragmente de-o clipă ale nemişcării.

Şi, deşi mișcarea rămâne misterul primar al universului, dansul, este baza întregii sale existenţe, chiar însăși fundamentul său poetic.Nu este deloc surprinzător faptul că este cea mai veche dintre arte, cea care ne leagă de natură şi implicit de evoluţia umanităţii.. Este în sângele nostru să ne mişcăm şi să fim mişcaţi de mişcare. Prin participare, intrăm în domeniul energiei, al vieţii însăşi. Strigătului lui Galilei: şi totuşi se mişcă, i-am putea răspunde: Se dansează!

 


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate