Mesaj cu ocazia celebrării #worldballetday2021! Lorelei Bari, Director artistic Dance World Cup și Fondator La Sylphide Academic Ballet School

#WorldBalletDay revine pentru al optulea an consecutiv, reunind peste 50 de companii de balet din întreaga lume. Ballet Magazine România se alătură acestei sărbători globale și transmite gândurile și încurajările colaboratorilor și partenerilor săi către comunitatea baletului românesc!

by Ballet Magazine
Share the NEWS & spread the JOY!

#WorldBalletDay2021 sau Ziua Mondială a Baletului – sărbătoarea din acest an dedicată artei coregrafice, este mai importantă și mai semnificativă ca oricând, în condițiile în care în întreaga lume comunitatea coregrafică luptă cu provocările Covid19 pentru a se putea întoarce pe scenă și în studiouri.

Sperăm ca Ziua Mondială a Baletului din acest an să ofere dansatorilor și iubitorilor de balet din România un sentiment de solidaritate în așteptarea revenirii unor vremuri mai bune!

Citește și 

World Ballet Day 2021! Pe 19 octombrie sărbătorim rezistența acestei forme de artă în fața provocărilor

Celebrând #WorldBalletDay, Ballet Magazine Romania dă startul “BALLET PHOTOGRAPHY, ediția 2021″

În acest sens, Ballet Magazine România s-a alăturat acestei sărbători globale, inițiate și coordonate de Royal Ballet, Baletul Balșoi și Australian Ballet, și a adunat pentru a transmite către comunitatea baletului românesc, gândurile și mesajele de încurajare din partea colaboratorilor și partenerilor săi!

Foto: Ballet Image by Vanda Stefanescu

Lorelei Bari, Profesor de balet și repertoriu, Director artistic Dance World Cup și Fondator La Sylphide Academic Ballet School! Mesaj cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Baletului, #worldballetday2021

Vezi și: La Sylphide, o Academie de balet de nivel internațional pentru copiii care vor să facă din balet o meserie

De aproape doi ani ne confruntăm cu o situație foarte grea în toate domeniile, dar domeniul artistic a avut probabil cel mai mult de suferit! Teatrele din întreaga lume au fost închise, mulți artiști au rămas fără locuri de muncă, activitatea tuturor s-a desfășurat – și încă se desfășoară, în condiții grele, complicate și cu întreruperi de ritm.

În acest context dificil, aș dori să adresez acest mesaj copiilor care studiază dansul, în special acelora care fac performanță și se pregătesc pentru cariera de balerin profesionist! Și aș dori să-i felicit din toată inima, pentru că în acest context nefericit, în care toți ceilalți copii se plâng, ei continuă să muncească cu aceeași îndarjire pentru a-și urma visul! Muncesc atât la școală – fie ea cu prezență fizică sau online, cât și la orele de balet. Nu au dat înapoi în ciuda tuturor vicisitudinilor și de doi ani dansează în orice condiții! La sală – când se poate, online – când e nevoie, în parcuri, în gradină, în săli improvizate în sufragerii … și chiar participă și la concursuri. Și câștigă! În toate concursurile respectabile de anul trecut, România a avut cel puțin un reprezentant pe podium! Ba mai mult, unii dintre acești copii minunați au dat și audiții în cursul anului trecut, și au fost acceptați la școli de prestigiu și companii de balet de renume din întreaga lume.

În concluzie, avem niște copii minunați, care merită susținuți și apreciați de noi toți – părinți, profesori și public, pentru dorința, ambiția și perseverența de care dau dovadă.

Prin acest mesaj aș dori așadar să-i  îndemn pe copii să continue să creadă în ei, să muncească în continuare și să nu-și abandoneze niciodată visele. Iar acești copii vor fi viitorii artiști ce ne vor bucura ochii și sufletele prin evoluțiilor lor pe scene din întreaga lume!


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate