Mesaj cu ocazia celebrării #worldballetday2021! Ovidiu Dragoman, Director Teatrul de Balet Sibiu

#WorldBalletDay revine pentru al optulea an consecutiv, reunind peste 50 de companii de balet din întreaga lume. Ballet Magazine România se alătură acestei sărbători globale și transmite gândurile și încurajările colaboratorilor și partenerilor săi către comunitatea baletului românesc!

by Ballet Magazine
Share the NEWS & spread the JOY!

#WorldBalletDay2021 sau Ziua Mondială a Baletului – sărbătoarea din acest an dedicată artei coregrafice, este mai importantă și mai semnificativă ca oricând, în condițiile în care în întreaga lume comunitatea coregrafică luptă cu provocările Covid19 pentru a se putea întoarce pe scenă și în studiouri.

Sperăm ca Ziua Mondială a Baletului din acest an să ofere dansatorilor și iubitorilor de balet din România un sentiment de solidaritate în așteptarea revenirii unor vremuri mai bune!

Citește și 

World Ballet Day 2021! Pe 19 octombrie sărbătorim rezistența acestei forme de artă în fața provocărilor

Celebrând #WorldBalletDay, Ballet Magazine Romania dă startul “BALLET PHOTOGRAPHY, ediția 2021″

În acest sens, Ballet Magazine România s-a alăturat acestei sărbători globale, inițiate și coordonate de Royal Ballet, Baletul Balșoi și Australian Ballet, și a adunat pentru a transmite către comunitatea baletului românesc, gândurile și mesajele de încurajare din partea colaboratorilor și partenerilor săi!

Foto: Ovidiu Matiu 

Ovidiu Dragoman, Director Teatrul de Balet Sibiu! Mesaj cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Baletului, #worldballetday2021

Vezi și: Ovidiu Dragoman și echipa Teatrului de Balet Sibiu participă la Maratonul Internațional Sibiu

Sunt opt ani deja, de când, în luna octombrie, companiile de balet clasic din toată lumea deschid cortina spre culise, cu prilejul Zilei Mondiale a Baletului, într-un tur de forță în care, din Europa, până în Australia, Asia, America sau Africa, publicul este invitat să descopere această lume absolut fascinantă a baletului clasic, într-o serie de transmisii live ale companiilor de balet, din sălile sau studiourile de repetiții.

Anul acesta este poate una dintre cele mai emoționante celebrări ale baletului, pentru că aniversarea din acest an vine după o perioadă lungă și stranie de însingurare și distanțare. Celebrarea din acest an a Zilei Mondiale a Baletului, în contextul pandemic global, ne aduce împreună, artiști și public de pretutindeni, ca în fiecare an, dar cel mai important ne aduce speranța și credința că această artă sublimă a baletului are forța de a străluci, indiferent de vremuri și va dăinui dincolo de timp.

Teatrul de Balet Sibiu va fi și anul acesta LIVE, online, cu o serie de transmisiuni din studioul de repetiții, bun prilej pentru publicul din România și de pretutindeni de a cunoaște compania internațională a baletului din Sibiu. Sper ca aniversarea din acest an a Zilei Mondiale a Baletului să îi găsească sănătoși și optimiști pe toți cei care trăiesc pentru această artă și pe toți spectatorii noștri de pretutindeni.

În același timp, sunt trei ani deja de când spațiul mediatic românesc s-a îmbogățit prin apariția, cu prilejul Zilei Mondiale a Baletului, din anul 2019, a acestei publicații dedicate exclusiv lumii dansului: Ballet Magazine, o publicație atât de necesară în contextul nostru actual. Doresc pe această cale să felicit astăzi, când la rândul lor serbează trei ani de existență, și întreaga echipă Ballet Magazine pentru determinarea și pasiunea pe care le pun în slujba acestei arte.

 


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate