Mesaj cu ocazia celebrării #worldballetday2021! Robert Zahariuc profesor de balet, coregraf și colaborator Ballet Magazine

#WorldBalletDay revine pentru al optulea an consecutiv, reunind peste 50 de companii de balet din întreaga lume. Ballet Magazine România se alătură acestei sărbători globale și transmite gândurile și încurajările colaboratorilor și partenerilor săi către comunitatea baletului românesc!

by Ballet Magazine
Share the NEWS & spread the JOY!

#WorldBalletDay2021 sau Ziua Mondială a Baletului – sărbătoarea din acest an dedicată artei coregrafice, este mai importantă și mai semnificativă ca oricând, în condițiile în care în întreaga lume comunitatea coregrafică luptă cu provocările Covid19 pentru a se putea întoarce pe scenă și în studiouri.

Sperăm ca Ziua Mondială a Baletului din acest an să ofere dansatorilor și iubitorilor de balet din România un sentiment de solidaritate în așteptarea revenirii unor vremuri mai bune!

Citește și 

World Ballet Day 2021! Pe 19 octombrie sărbătorim rezistența acestei forme de artă în fața provocărilor

Celebrând #WorldBalletDay, Ballet Magazine Romania dă startul “BALLET PHOTOGRAPHY, ediția 2021″

În acest sens, Ballet Magazine România s-a alăturat acestei sărbători globale, inițiate și coordonate de Royal Ballet, Baletul Balșoi și Australian Ballet, și a adunat pentru a transmite către comunitatea baletului românesc, gândurile și mesajele de încurajare din partea colaboratorilor și partenerilor săi!

Robert Zahariuc, profesor de balet, coregraf și colaborator Ballet Magazine Romania! Mesaj cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Baletului, #worldballetday2021

Sărbătoarea noastră a celor care au dansat, care încă dansează sau care vor dansa pentru a sărbători momente cruciale ale existentei noastre. De la Salomeea la Mata Hari, de la saltinbanci la Nureyev, cu totii ne-am perfecționat instrumentele noastre de lucru, pentru a dobândi memoria corpurilor noastre, rezultant al tuturor trăirilor si învățăturilor existentei umane din toate timpurile.

De la dansatorii peșterilor rupestre la dansatorii secolul XXI- înzestrați cu genialitate și har Dumnezeiesc- dansul a însemnat legatura intre cer și pământ, apa și foc, ferment si lava, atom si suflu Divin. Dansul este parte din Univers fara de care omenirea ar fi mult mai saraca. In demersul sau istoric, dansul nu a putut fi oprit nici de ciuma, nici de holera, nici de războaie, nici de covid si nici de bullyng. Sa ducem mai departe moștenirea si  revoluția dansului pana la limitele existentei omenirii. La mulți ani!


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate