Mesajul lui Friedmann Vogel cu ocazia Zilei Internaționale a Dansului, 29 aprilie 2021

by Mihaela Ivan
Share the NEWS & spread the JOY!

Totul începe cu mișcarea – o înclinație pe care o avem cu toții – iar dansul esteo mișcare rafinată, un mijloc de comunicare. Chiar dacă o tehnică perfectă este importantă și impresionantă, în cele din urmă ceea ce exprimă dansatorul  în interiorul mișcării este de fapt esența.

Ca dansatori, suntem într-o mișcare continuă aspirând să creăm momente de neuitat. Indiferent de genul dansului, este ceea ce fiecare dansator să străduiește să obțină.

Așa că, atunci când, în mod neașteptat nu am mai putut să dansăm în spectacole, cu teatrele închise și cu festivalurile anulate, lumea noastră s-a oprit. Fără contact fizic. Fără spectacole. Fără public. Niciodată în istoria recentă comunitatea dansatorilor nu a fost pusă la încercare în a-și găsi motivația, rațiunea de a fi.

De-abia  atunci când ne este luat ceva prețios, ne dăm seama cu adevăratc ât de important era ceea ce făceam și cât de mult înseamnă dansul pentru societate în general. Dansatorii sunt adesea lăudați pentru abilitățile lor fizice când, de fapt, ne bazăm mai mult pe forța noastră mentală. Cred că tocmai această combinație unică între agilitatea fizică și psihică este cea care ne-a ajutat să ne depășim, să ne reinventăm, ca să putem dansa în continuare și să rămânem o sursă de inspirație.

Friedmann Vogel, prim-solist Teatrul de Balet din Sttutgart

Citește și

Prim-solistul Baletului din Stuttgart, Friedemann Vogel, este ambasadorul Zilei Internaționale a Dansului din 2021

Ballerinas in Red ediția 2021! Celebrăm Ziua Internațională a Dansului alături de International Theatre Institute


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate