Mesajul Ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu, cu ocazia Zilei Internaționale a Dansului

by Cherciu Lavinia
Share the NEWS & spread the JOY!

„Dansul este una din cele șapte arte, al cărui mesaj depășește barierele de limbaj, granițele fizice, etnice sau cele culturale. Exprimarea sa este universală și transcende epoci și cutume.

La 29 aprilie, întreaga lume celebrează anual, din 1982 încoace, Ziua internaţională a Dansului, la iniţiativa UNESCO de a marca naşterea fondatorului baletului modern, promotor al dansului ca artă independentă, Jean Georges Noverrel.

În formele lui tradiționale, dansul sintetizează spiritul unei culturi și poate transmite esența acesteia, așa cum a fost surprins magistral în filme precum „Ciuleandra” sau „Zorba Grecu”.

De-a lungul vremurilor, a cunoscut transformări, curente și a reprezentat chiar o formă de rezistență socială, atunci când omenirea a traversat perioade întunecate. În prezent, dansul contemporan este răspunsul acestei forme de artă la provocările societății în care trăim.

Afectat în ultimul an de restricțiile sanitare luate pentru a împiedica răspândirea virusului Sars-CoV-2, artiștii și-au mutat spectacolele în mediul online. Chiar dacă ne-am bucurat că am putut să-i urmărim astfel, sunt convins că abia așteptăm să simțim din nou emoțiile din sălile de spectacol. 

La mulți ani tuturor celor din lumea dansului!”

Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturii

Citește și Mesajul lui Friedmann Vogel cu ocazia Zilei Internaționale a Dansului, 29 aprilie 2021

Vă invităm să sărbătoriți alături de noi Ziua Internațională a Dansului! INTRĂ ÎN PROIECTUL “BALLERINAS IN RED 2021”! Află ce trebuie să faci pentru a te ÎNSCRIE și pentru a VOTA.

3,2,1 START! Ballet Magazine Romania a deschis platforma pentru înscrieri în proiectul “Ballerinas in Red 2021”

Cu această a doua ediție a proiectului Ballet Magazine Romania te invită să sărbătorești Ziua Internațională a Dansului pe 29 Aprilie, alături de International Theater Institute și cea mai frumoasă comunitate a dansului din România.


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate