Opera Națională București în misiune socială! ONB susține proiectul „Școala Generații – Prevenirea abandonului școlar prin implicarea comunității”

Proiectul, derulat de Fundația Regală Margareta a României, urmărește dezvoltarea sistemului educațional românesc prin măsuri destinate preșcolarilor, elevilor, părinților acestora, dar și personalului didactic

by Cherciu Lavinia
Share the NEWS & spread the JOY!

Opera Națională București a avut inițiativa de a organiza un tur ghidat interactiv despre istoria primei scene lirice a țării – aflată în an centenar, pentru grupuri destinate preșcolarilor, elevilor, părinților acestora, dar și personalului didactic.

Inițiativa ONB este parte a proiectului proiectului „Școala Generații – Prevenirea abandonului școlar prin implicarea comunității”, derulat de Fundația Regală Margareta a României în intervalul 30.04.2018 – 29.10.2021

Citește și 

Gală Extraordinară de Balet de Ziua Mondială a Baletului, la Opera Națională București

Mesaj cu ocazia celebrării #worldballetday2021! Laura Blică-Toader, Director Balet,Opera Națională București

Opera Națională București și-a propus să încurajeze tânăra generație deschizându-și porțile către povești despre arta lirică și cea coregrafică

În cadrul turului organizat Miercuri, 27 octombrie 2021 pentru copii din familii defavorizate la inițiativa Operei Naționale București, cei mici au fost impresionați de colecția muzeală a instituției și de costumele purtate de nume celebre de-a lungul istoriei pe prima scenă lirică.

Cei mici au fost captivați de poveștile și spațiile de culise din spatele scenei! Ei au putut trage cu ochiul la repetițiile Baletului Operei Naționale București din sala studio și la repetiția spectacolului „Nunta lui Figaro” de W. A. Mozart ce se desfășura pe scena din sala mare de spectacole.

Opera este spațiul de întâlnire al artiștilor caracterizați în primul rând prin performanță și virtuozitate. Pornind de la această premisă, Opera Națională București și-a propus să încurajeze tânăra generație deschizându-și porțile către povești despre arta lirică și cea coregrafică demne să îi inspire și motiveze pe tinerii zilelor noastre.

Fundația Regală Margareta a României este una din organizațiile neguvernamentale de elită din România, care contribuie la dezvoltarea societății civile prin programe sociale și educaționale. Cu o activitate de peste 30 de ani, Fundația sprijină copii, tineri și vârstnici prin intervenții durabile, bazate pe schimbul de experiență și valori între generații.

Proiectul își propune prevenirea și diminuarea părăsirii timpurii a școlii, precum și încurajarea înscrierii în sistemul de învățământ preuniversitar obligatoriu pentru un număr de 369 de copii prin măsuri educaționale integrate, stimularea accesului egal și participării active a copiilor la învățământul preșcolar, primar și gimnazial de calitate, oferirea de sprijin material, consiliere și educație parentală, desfășurarea de activități extra-curriculare și de educație pentru sănătate, igienă și nutriție, dezvoltarea de parteneriate cu actori locali și regionali, transferul și valorificarea bunelor practici.


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate