Opera Națională Română din Cluj-Napoca, mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a Dansului

by Cherciu Lavinia
Share the NEWS & spread the JOY!

“Cathartic și inspirat, dansul reprezintă încântare, efervescență, fascinația mișcării și complexitatea emoțiilor.

De la baletele repertoriului clasic atât de valoros – ce dăinuie în istoria celor mai mari teatre ale lumii, și până la montările coregrafice inovatoare și îndrăznețe ale prezentului, Opera Națională Română din Cluj-Napoca a fost dintotdeauna o promotoare a tuturor stilurilor, prezentând cu viziune spectacole care au atins suflete, au ridicat în picioare, au stârnit aplauze fulminante. Pentru instituția noastră, „Lacul Lebedelor” de P. I. Ceaikovski a reprezentat atât capodopera reluată de nenumărate ori, cu aceeași sensibilitate, pe scena noastră centenară, cât și titlul montat în premieră absolută pe scena montatăpe lacul Parcului Central din Cluj-Napoca, sub clarul de lună al proiectului de tradiție Opera Aperta 2016.

Pentru noi, pulsul inedit al dansului se regăsește și în „Zorba”, spectacolul care a traversat toate continentele subsemnătura ingeniosului Lorca Massine și pe muzica lui Mikis Theodorakis, care ne-a făcut sala de spectacole neîncăpătoare cu fiecare reprezentație, dar și cubisuri neîncetate în aer liber, în cadrul Opera Aperta 2017. Lista reușitelor coregrafice ale scenei noastre continuă, cu „Amor Amores”, spectacolul contemporan semnat de ilustrul Gigi Căciuleanuși clasicele titluri „Coppélia” de L. Delibes, „Giselle” de A. Ch. Adam, „Spărgătorul de nuci” de P. I. Ceaikovski și „Don Quijote” de L. Minkus. Fantezia iar frumusețea fiecăruia dintre ele estet unică, încântând publicul de fiecare dată.

De pe această scenă impregnată cu talent și dăruire, transmitem cele mai calde urări cu ocazia Zilei Internaționale a Dansului tuturor balerinilor, dansatorilor și coregrafilor care ne oferă această artă grațioasă, precum și publicului care iubește dansul pretutindeni în lume!” 

Colectivul Operei Națională Române din Cluj-Napoca

Citește și Mesajul lui Friedmann Vogel cu ocazia Zilei Internaționale a Dansului, 29 aprilie 2021

Vă invităm să sărbătoriți alături de noi Ziua Internațională a Dansului! INTRĂ ÎN PROIECTUL “BALLERINAS IN RED 2021”! Află ce trebuie să faci pentru a te ÎNSCRIE și pentru a VOTA.

3,2,1 START! Ballet Magazine Romania a deschis platforma pentru înscrieri în proiectul “Ballerinas in Red 2021”

Cu această a doua ediție a proiectului Ballet Magazine Romania te invită să sărbătorești Ziua Internațională a Dansului pe 29 Aprilie, alături de International Theater Institute și cea mai frumoasă comunitate a dansului din România.


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate