Promenada Operei, hub cultural! Peste 600 de artiști și mai mult de 2700 de minute de muzică și spectacol!

by Ballet Magazine
Share the NEWS & spread the JOY!

La 100 de ani de la instituționalizare, Opera Națională București prezintă publicului o altfel de Promenada Operei, transformând evenimentul de tradiție ajuns la a XI-a ediție într-un veritabil festival.

În an centenar, Opera Națională București celebrează nu numai arta lirică, ci și artele spectacolului în general, din 27 august până în 12 septembrie, cu artiștii săi, dar și cu artiști invitați și instituții partenere, transformând esplanada din fața Operei într-un autentic hub cultural.

Citește și 

La 100 de ani de la instituționalizare, Opera Națională sărbătorește Ziua Culturii Naționale cu o serie de spectacole ale unor compozitori români

Alin Gheorghiu, consilier artistic pentru balet al ONB: „În managementul baletului este nevoie de profesionişti din domeniu”

Promenada Operei este o propunere culturală diversificată, pentru a atrage publicul larg și a-l apropia de teatrul liric

Din 27 august până pe 12 septembrie, Promenada Operei va găzdui peste 600 de artiști, va oferi publicului peste 2700 de minute de muzică și spectacol.

Festivalul artelor ce poartă numele Promenada Operei aduce alături artiști consacrați prin programul Cinemateca Operei – în parteneriat cu Arhiva TVR, artiști independenți și spectacole de teatru.

Promenada Operei este o propunere culturală diversificată, prin programul Opera și invitații săi (Violoncellissimo și Marin Cazacu, Ion Bogdan Ștefănescu și invitații săi, Vioara lui Enescu – Gabriel Croitoru și Horia Mihail, PlaCello – Răzvan Suma, Teatrul Muzical Ambasadorii), fiind o punte între generații și aducând omagiu marilor personalități ale universului muzical românesc și nu numai.

Promenada Operei! Programul acestei inițiative culturale și amenajarea spațiului au fost realizate pentru a atrage publicul larg și a-l apropia de teatrul liric, o artă percepută în prezent ca fiind elitistă.

Spațiul destinat evenimentului este delimitat în trei zone specifice:

Zona A – zona de food court (rulote);

Zona B – scena (cu acces condiționat de pass/abonament, aprox. 300 de locuri);

Zona C – zona de terapie prin artă, relaxare culturală, amenajată cu hamace, fotolii tip puf și pavilioane;

Promenada Operei. Biletele se pot achiziționa de pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a ONB

Programul Promenadei:

Vineri, 27 August – ”„Promenada Operei”

Concert Extraordinar de Deschidere

Solistii, orchestra si corul Operei Nationale Bucuresti

Dirijor: Ethan Schmeisser

Sâmbătă, 28 august – Opera și invitații săi

Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”

„Opereta, de la Viena la Budapesta”

Duminică, 29 august – Concert extraordinar Ave Maria

Corul Național de Cameră „Marin Constantin”

Dirijor: Anna Ungureanu

Invitați speciali:  Ansamblul de percuție Young Beats – Cantus Mundi

Luni, 30 august – Cinemateca Operei (Arhiva TVR)

„Oedipe” de George Enescu

Marți, 31 august 2021, „Opera și invitații săi”, spectacolul „Metaphor Strings Octet”

începând cu ora 20:00, vă așteptăm pe esplanada Operei în cadrul programului „Opera și invitații săi” la spectacolul „Metaphor Strings Octet”. Un recital de coarde susținut de către Rafael Butaru (vioară), Radu Dunca (vioară), Adrian Vasile (violă), Mircea Lazăr (vioară), Cătălina Filipescu (violă), Ana Ungureanu (vioară), Ella Bokor (violoncel) și Răzvan Suma (violoncel). În program: Joseph Haydn – Cvartet de coarde în re minor op. 76 nr. 2 (Hob. III: 76) – Cvartetul cvintelor și Felix Mendelssohn Bartholdy – Octet de coarde în Mi bemol major op. 20.

Miercuri, 1 septembrie, Răzvan Suma, Ştefan Cazacu, Ella Bokor şi Mircea Marian, propun publicului proiectul UVERTURA

începând cu ora 20:00, vă invităm pe esplanada Operei la „PlaCello – Cvartet de Violoncele”, în cadrul programului „Opera și invitații săi”. Răzvan Suma, Ştefan Cazacu, Ella Bokor şi Mircea Marian, unii dintre cei mai talentați violonceliști români din prezent, propun publicului proiectul UVERTURA, o incursiune muzicală inedită, ce cuprinde aranjamente ale unora dintre cele mai faimoase uverturi. UVERTURA va aduce pe aceeași scenă transcripţii ale celor mai faimoase uverturi de Piotr Ilici Tchakovsky, Wolfgang Amadeus Mozart, Gioachino Rossini, Giuseppe Verdi, Georg Friedrich Händel şi Marc-Antoine Charpentier.

Joi, 2 septembrie, spectacolul „2 Români”, cu actorul Dan Puric şi violoncelistul Adrian Naidin

începând cu ora 20:00, în cadrul Promendei Operei 2021 se va desfășura spectacolul „2 Români”, susținut de către actorul Dan Puric şi violoncelistul Adrian Naidin. Spectacolul reprezintă un discurs coerent, profund emoţionant, ce vizează absurdul existenţei, în formele sale cele mai surprinzătoare, transpus pe acordurile muzicale fascinante ale violoncelistului şi compozitorului Adrian Naidin.

Vineri, 3 septembrie, colecție din arhiva TVR „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini

începând cu ora 20:00, prin programul Cinemateca Operei – în parteneriat cu Arhiva TVR, pe esplanadă va avea loc proiecția spectacolului de colecție din arhiva TVR „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini. Spectacolul din 1973 aduce în prim plan nume sonore din istoria de 100 de ani a Operei Naționale București precum: Valentin Teodorian, Vasile Martinoiu, Silvia Voinea, Constantin Gabor, Valentin Loghin, Dan Zancu și Mihaela Mărăcineanu.

Sâmbătă, 4 septembrie, spectacolele „La Piață” de Mihail Jora & „Figaro Style” după Gioachino Rossini

începând cu ora 19:00, pe esplanada din fața Operei, prin programul „Opera și invitații săi” Teatrul Muzical Ambasadorii va susține spectacolele „La Piață” de Mihail Jora & „Figaro Style” după Gioachino Rossini. Primul spectacol ce va fi prezentat este „La piață”, un balet antrenant și plin de voioșie, despre o dragoste naivă. Spectacolul aduce în prim-plan lumea pestriță a unui târg din Bucureștiul perioadei interbelice, pe fundalul căruia se derulează o poveste de dragoste. Cel de-al doilea spectacol este „Figaro style”, adaptare pentru copii după opera „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini. Povestea îl readuce în lumina reflectoarelor pe Figaro, bărbierul plin de umor, iubit de un întreg oraș, care conferă farmec poveștii de dragoste dintre neliniștitul Conte Almaviva și încântătoarea Rosina.

Duminică, 5 septembrie, „Seară româno-israeliană”

începând cu ora 20:00, vă învităm pe esplanda din fața Operei la concertul „Seară româno-israeliană”, susținut de către Opera Națională București. Cu particaparea Orchestrei Operei Naționale București, condusă de la pupitrul dirijoral de Ethan Schmeisser, Director Artistic al ONB. Vor interpreta soprana Ira Bertman și tenorul Teodor Ilincăi. Dansează balerinii Operei Naționale București.

Luni, 6 septembrie – Cinemateca Operei (Arhiva TVR)

„Lucia di Lammermoor” de Gaetano Donizetti

Marți, 7 septembrie – Wonder theatre

„Scandal in familie” – comedie

Miercuri, 8 septembrie – Romania Universalis

Diana Jipa – vioară

Stefan Doniga – pian

Joi, 9 septembrie – Spectacol de balet – Opera Nationala Bucuresti

„Tango. Radio & Juliet”

Vineri, 10 septembrie – Opera și invitații săi

„Clasic la puterea a treia” – Violoncellissimo & Marin Cazacu

10 violoncele, pian și percuție

Sâmbătă, 11 septembrie – Opera și invitații săi

„Flautul Fermecat” – recital 4 flaute – Ion Bogdan Ştefănescu si invitaţii

„Incredibil dar adevarat. Don Giovanni și Flautul fermecat”

Duminică, 12 septembrie – Opera și invitații săi

„Vioara lui George Enescu” –  recital vioară şi pian

Gabriel Croitoru – vioară

Horia Mihail – pian


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate