Top 5 cele mai bune camere foto pentru fotografia de dans şi balet

by Ballet Magazine
Share the NEWS & spread the JOY!

Dansul este una dintre cele mai vechi forme de artă, iar fotografia digitală este una dintre cele mai noi. Ȋntâlnirea dintre aceste două lumi ale artei poate fi extrem de captivantă, ducând la obţinerea unor capturi memorabile şi de nepreţuit.

Cele mai bune camere foto pentru dans şi balet permit accesul la impresii imposibil de uitat, ȋn care două arte se ȋntâlnesc ȋntr-un mod spectaculos. Iată un top 5 al celor mai bune camere pentru fotografia de balet, realizat de Tripodyssey, o publicaţie online apreciată ȋn ȋntreaga lume pentru informaţiile pe care le oferă ȋn domeniul camerelor foto.

Camere foto excelente pentru fotografia de balet

Camera Canon EOS 80D DSLR cu obiectiv EF-S 18-55 mm

Canon-ul 80D este unul dintre cele mai bune DSLR-uri de pe piaţă, atât pentru video, cât şi pentru fotografii. De asemenea, acesta vine cu o gamă variată de obiective. Acest lucru oferă posibilitatea de a te apropia foarte mult de acţiune pentru a surprinde detalii de fineţe.

Senzorul de 24.2 MP format APS-C oferă o calitate remarcabilă imaginii, precum şi performanţe bune ȋn condiţii de luminozitate redusă, la un ISO extins de 25.600. Camera dispune de un ecran LCD rabatabil, care permite unghiuri diferite de fotografiere. Ecranul are controale touchscreen pentru unele dintre funcţiile de bază ale camerei. Autofocusul este rapid şi precis, folosind 45 de puncte de focalizare ȋncrucişate şi AF CMOS dual-pixel ȋn modul de vizualizare live.

Obiectivul 18-55 mm este compact şi dispune de funcţia de stabilizare a imaginii.

Citește și

Mini-ghid de fotografie de balet: fotografia de spectacol

Fotografia de balet, ȋntre teorie şi practică, reguli şi licenţe

Camera digitală Wi-Fi Nikon Coolpix B500

Aceasta este o camera de tip bridge, fiind o alegere excelentă pentru a fotografia scene de balet. Dimensiunea senzorului de 1/2.3” 16 MP este comparabilă cu cea mai mare parte a camerelor performante. Performanţele ȋn condiţii de lumină redusă nu egalează camerele cu senzori mari, dar menţinerea rezoluţiei la 16 MP ajută mult.

Camera dispune de un obiectiv cu zoom 40 X, care echivalează cu un cadru de 35 mm echivalent 22.5-900 mm, fiind totodată uşor de utilizat. Stabilizarea imaginii şi funcţia de reducere a vibraţiilor permite utilizarea zoom-ului la maxim. Display-ul are un unghi de ȋnclinare de 3” şi este luminos.

Camera mirrorless Canon EOS M50

Una dintre cele mai spectaculoase alegeri pentru fotografia digitală o reprezintă noile camere mirrorless. Se remarcă prin faptul că sunt uşoare, rapide şi silenţioase. Canon EOS M50 este una dintre acele camere mirrorless de format mic care oferă calitate mare a imaginilor. Senzorul cu dimensiunea APS-C are 24.1 MP cu un ISO maxim de 25.600. EOS M56 este puţin mai mică decât un DSLR EOS APS-C. Se poate ţine uşor ȋn mână, datorită unei manşete foarte generoase.

Camera Nikon D5600 24.2 MP DSLR cu obiectiv AF-P DX 18-55 mm

Putem spune că Nikon a creat o cameră foto ideală pentru fotografia de dans şi balet. Este robustă şi totodată confortabilă de ţinut şi utilizat. Senzorul acestei camere APS-C de 24.2 MP 1.5 X ȋmpreună cu procesorul de imagine, care este foarte rapid, oferă o calitate sporită a imaginilor. Obiectivul kitului Nikon are o calitate optică deosebită. Însă, o construcţie mai puţin robustă decât obiectivele Nikon sau Nikkor de nivel profesional.

Camera Sony a7R III mirrorless 42.4 MP Full Frame

Aceasta cameră foto este o cameră de nivel profesional, preţul fiind unul pe măsură. Dacă eşti un fotograf profesionist care are nevoie de cea mai bună combinaţie ȋntre body şi lentile corespunzătoare pentru fotografia de dans, cu această cameră de la Sony ar fi greu sa greşeşti. Senzorul Full Frame 42.4 MP este unul dintre cei mai buni de pe piaţă. Obiectivul 70-200 mm f / 2.8 este aproape perfect pentru calitatea optică focus rapid, robusteţe şi construcţie.

Cu ajutorul camerei foto care ţi se potriveşte, dar şi a mai multor ani de experienţă şi exerciţiu, poţi ajunge să combini armonios arta baletului cu arta fotografică, realizând capturi minunate, care vor ȋncânta o lume ȋntreagă. Fotografia de balet este un domeniu ȋn continuă expansiune, acest lucru fiind justificat de modul ȋn care avansează tehnologia, permiţând capturi incredibile, lucru care nu ar fi fost posibil ȋn urmă cu doar câţiva ani.


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate