Valentin Stoica, mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a Dansului

by Cherciu Lavinia
Share the NEWS & spread the JOY!

“Dansul, un asentiment providențial, care transformă permanent eul străpuns de senzații și trăiri induse de mișcarea transmițătoare de sens și emoție.

Elevul Stoica Valentin, cam de pe acolo am început, zece-unsprezece anișori. Pe atunci mi-a spus tata: „Ăsta-i drumul și echipamentul de lucru, acum îl cunoști, drum bun!”

Cu un curaj timid am pătruns în universul inefabil al dansului, începând cu clasa a IV-a, continuând până în prezent, ca prim-solist al Operei Naționale din București. Mulțumesc în primul rând Domnului care mi-a picurat stropul de talent și în al doilea rând părinților mei care au crezut în puterea mea artistică. O muncă titanică stă ascunsă întotdeauna în spatele carierelor artistice pentru ca totul să transpară cu lejeritate și cu atâta siguranță.

Nu cunoșteam pauza, simțeam că de fiecare dată aveam să o iau de la capăt, asta a făcut ca din clasa a X-a și până nu de mult să nu fi cunoscut ce înseamnă vacanța de vară. Abnegația și perseverența în domeniul dansului m-au ajutat să escaladez în acest univers amplu, unde am cunoscut un număr important de oameni cu renume din domeniul dansului precum: stele ale baletului mondial, coregrafi de prestigiu, maeștrii și trupe celebrede la care am avut doar de învățat.

Pandemia ne-a izbit frontal și destul de serios, a creat inevitabil fracturi care acum par iremediabile, însă privesc cu ochi pozitivi remedierea tuturor sistemelor de conlucrare din domeniul în care activez și aștept cu nerăbdare repoziționarea eforturilor comune în locul unde: lumina reflectoarelor, prezența publicului, premierele, emoțiile, machiajul, costumul, și întreg colectivul artistic și tehnic să se regrupeze în unicul suflu care creează emoția spectatorului, care, într-un cuvânt se numeșteSPECTACOLUL!

LA MULȚI ANI lume a dansului, să dăruim!” 

Valentin Stoica, Prim-solist Opera Națională București, Coregraf colaborator al Teatrului Muzical Ambasadorii

Citește și Mesajul lui Friedmann Vogel cu ocazia Zilei Internaționale a Dansului, 29 aprilie 2021

Vă invităm să sărbătoriți alături de noi Ziua Internațională a Dansului! INTRĂ ÎN PROIECTUL “BALLERINAS IN RED 2021”! Află ce trebuie să faci pentru a te ÎNSCRIE și pentru a VOTA.

3,2,1 START! Ballet Magazine Romania a deschis platforma pentru înscrieri în proiectul “Ballerinas in Red 2021”

Cu această a doua ediție a proiectului Ballet Magazine Romania te invită să sărbătorești Ziua Internațională a Dansului pe 29 Aprilie, alături de International Theater Institute și cea mai frumoasă comunitate a dansului din România


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate