„Ballerinas in red” la final! Iată cele 12 tinere balerine ce vor participa la realizarea calendarului Ballet Magazine 2021

by Ballet Magazine
Share the NEWS & spread the JOY!

Ballerinas in red, proiect de succes – Ballet Magazine Romania

Lansat la începutul lunii februarie, proiectul “Ballerinas in red” a ajuns la final! Cu 138 de fotografii înscrise, peste 40.000 de like-uri, 3000 de comentarii și aproximativ 6000 de share-uri, proiectul “Ballerinas in red” este primul proiect media din România care evidențiază imensul potențial pe care școala românească de balet îl are în acest moment, atât prin numărul de tineri pasionați de această artă cât și prin magnitudinea interesului pentru acest domeniu în rândul publicului larg.

 

 

Cele 12 cele mai apreciate fotografii de către public sunt primul pas al demersului făcut de Ballet Magazine Romania.

Un demers important, de a susține și promova tinerii balerini români în devenire și mai ales munca și efortul investit de aceștia. Indiferent că baletul este un hobby sau deja o profesie. Iar tinerele care au atras cele mai multe aprecieri din partea publicului sunt:

Locul 1

În cadrul proiectului, cele mai multe aprecieri din partea publicului, respectiv puțin peste 3400, au fost atrase de Ana-Maria Czifra, o tânără elevă balerină în devenire din Timișoara, cursantă a școlii de dans Aly Dance.

Locul 2

Emma Timea Todea, elevă a școlii de balet Black Swan School din Timișoara este pe poziția următoare, cu puțin peste 2500 de like-uri. Emma face balet de la vârsta de 4 ani, iar munca și talentul i-au fost deja recunoscute printr-o mulțime de premii obținute deja la numeroase competiții naționale și internaționale.

Locul 3

Pe cel de-al treilea loc după numărul de aprecieri, respectiv circa 2000, se află Ruxandra Maria Popa, în vârstă de 14 ani, elevă a renumitei Balletschulle Theater Basel din vara anului trecut, în urma unei burse gratuite primite la YAGP Cattolica.

 

Locul 4

Și dacă Timișoara ocupă primele două locuri, o tânără și talentată mică balerină din Bacău se află pe locul 4! Este vorba de Poiată Mara-Ioana, elevă a Colegiului Național de Artă “George Apostu”, care este pregătită de doamna profesoară Simona Baicu. Fotografia transmisă este un instantaneu din “Swedish Dance”, variație cu care a obținut locul I la Amsterdam Fest 2019.

Locul 5

Bucureștiul, și Liceul de Coregrafie “Floria Capsali” are ca prim reprezentant în acest clasament pe tânăra balerină în devenire Brianna Francesca Orezeanu. Fotografia, cu un număr de 1300 de like-uri, se află pe poziția a cincea în acest clasament.

Locul 6

Pe locul 6 se află Maria Clara Supuran, în vârstă de 19 ani,  cu 1100 de like-uri! Clara este studentă a Academiei de muzică Gheorghe Dima și absolventă a Liceului de Coregrafie și Artă Dramatică “Octavian Stroia”, din Cluj. Clara se poate lăuda deja nu doar cu participare la numeroase spectacole, ci și cu multe premii și burse de studii obținute la competițiile naționale și internaționale.

Vezi cum arăta cu o lună în urmă top-ul “Ballerinas in red by Ballet Magazine Romania

YouTube video

 

Locul 7

Iar imediat după, la egalitate de puncte, urmează o micuță balerină în devenire, tot din Cluj! Este vorba de Varga Elena Teofana, în vârstă de 14 ani. Este elevă a Liceului de Coregrafie și Artă Dramatică  “Octavian Stroia”. Fotografia a reușit să atragă un număr de 1100 de like-uri.

Locul 8

Bucureștiul, sau mai precis Liceul de Coregrafie “Floria Capsali” sunt reprezentate în acest top, pe poziția a opta, de cea de-a doua balerină cu succes la public, și anume Ariana Maria Obreascu. Ariana tocmai a încheiat clasa a X-a și a obținut multe premii, distincții și burse de-a lungul timpului. Este și finalistă a YAGP – New York 2019.

Locul 9

Varga Nikol, în vârstă de 10 ani, elevă a școlii de balet Monique’s Ballet Studio, a reprezintat cu onoare orașul Târgu Mureș. În acest proiect, a reușit să atragă de la public, nu mai puțin de 979 de like-uri, ocupând astfel locul 9. Tânăra noastră balerină în devenire, se mândrește cu numeroasele premii obținute la concursurile naționale și internaționale. A participat, cu succes – pentru că a ajuns până în semi-finală, la emisiunea „Românii au talent”.

Locul 10

Emma Nanău, elevă a Liceului de Artă “Ion Vidu” din Timișoara, este pe locul 10 în clasamentul “Ballerinas in red”. Cu un număr de 919 like-uri acordate de public fotografiei înscrise în proiect.

Locul 11

Iar Mara Hădărig Glatz, elevă a Liceului de Coregrafie și Artă Dramatică “Octavian Stroia” din Cluj, este cea de-a treia reprezentantă a Clujului și a instituției de învățământ de profil din acest oraș. Mara se află pe locul 11, cu 829 de voturi.  A obținut locul III la Olimpiada Națională de Coregrafie Iași, din 2018.  Totodată, Mențiunea și Premiul Special al Juriului, la Olimpiada Națională de Coregrafie București, 2019.

Locul 12

Iar locul 12, este oferit de publicul revistei, prin numărul de aprecieri acordate fotografiei înscrise în proiect, tinerei timișorence Daria-Maria Ruxanda, în vârstă de 10 ani. Este elevă la Black Swan Ballet School. Tânăra noastră balerină în devenire, iubește baletul pentru că o conectează cu muzica, cu emoția și bucuria … și asta se vede probabil și în fotografia mult-apreciată de public.

 

Calendarul Ballet Magazine, “Ballerinas in red, 2021”

Cele 12 participante mai sus menționate sunt invitate să contacteze revista Ballet Magazine la adresa: ballerinasinred@balletmagazine.ro pentru a li se comunica detaliile privind realizarea ședințelor foto pentru calendarul pe care Ballet Magazine îl va realiza pentru anul 2021 sub titulatura “Ballerinas in red, 2021”.

În funcție de condițiile legale și sanitare, sedințele foto sunt programate a se derula în București în cursul lunilor August -Septembrie. Iar fotografiile vor fi realizate de fotograful selecționat în urma proiectului “Ballet Photography”;  costurile sesiunii foto pentru realizarea acestora, vor fi suportate de revista Ballet Magazine România.

IMPORTANT Pentru concurentele din afara Bucureștiului care nu pot participa la sesiunea foto organizată de Ballet Magazine România, pot opta pentru sesiuni foto locale cu 2-3 fotografii de fiecare, în costumație de studiu / de scenă de culoare roșie.  Detaliile tehnice pentru fotografii sunt 300 dpi, minim 20 megapixeli, în format landscape 1 foto și format portret 2 foto. Așteptăm fotografiile până la data de 1 August 2020, pe adresa  ballerinasinred@balletmagazine.ro .

 

Vezi fotografii participanți la proiectul “Ballet Photography”

Pe această cale însă Ballet Magazine Romania transmite participanților ale căror fotografii ocupă locurile următoare, până la locul 20, respectiv:

Irina Petrescu, Chirila Oana Adriana, Alecsia Maria Lăzărescu, Mateescu Sara Ștefania, Adriana Grama, Andra Florea, Ana Udroiu, Alessia Chirilă, să rămână în contact cu revista. Deoarece, în cazul în care oricare dintre participantele de pe locurile 1-12 vor renunța (nu vor dori să participe) la ședința foto, înlocuirea se va face cu următoarea fotografie, în ordinea like-urilor primite.


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate