Inspirație și video-motivație

by Mihaela Moldoveanu
Inspiratie-si-video-motivatie
Share the NEWS & spread the JOY!

Când nu ești la studio exersând și practicând ca să devii următorul cel mai bun dansator/dansatoare, e firesc să vrei să rămâi în contact cu dansul și să urmărești asiduu alți dansatori, coregrafi sau învățăcei ca și tine, dacă e cazul. Din fericire, internetul e ca peștera lui Aladin, plină de comori și, între acestea, dansul e o artă prețuită, împărtășită și urmărită în toate colțurile lumii. Nu ești singur în munca ta de zi cu zi, iar noi am căutat pentru tine canale YouTube dedicate dansului, care aparțin marilor școli de balet sau unor coregrafi care fac artă de mare clasă. Ca să nu pierzi timp prețios de exersat pe poante, iată câteva idei care să te inspire să rămâi în contact cu marea ta pasiune.

Cinci link-uri utile despre balet, provocări și performanță

1. Teen Vogue, un canal dedicat tinerilor, cu tips-uri despre modă, muzică, frumusețe, lifestyle, cu un sezon de opt episoade dedicate baletului, intitulat Strictly Ballet. Nu trebuie să vă mai spun despre ce e vorba, căci pasiunea și munca merg mână în mână. O realizare excelenta și o urmărire atentă a acestei arte din mai multe unghiuri. Enjoy!

 

2. Vaganova Ballet Academy, prima școală de balet clasic din Rusia. În 1738, prin decretul Împărătesei Ana a luat naștere la Sankt Petersburg prima școală de balet, cunoscută drept Școala Imperială de Teatru. Inițiativa i-a aparținut maestrului francez de balet Jean Baptiste Lande. Au absolvit aici și au adus glorie baletului Anna Pavlova, Tamara Karsavina, Vaslav Nijinski. Pe acest canal, intitulat balletflowers, veți găsi audiții, tips-uri, examene, spectacole, interviuri.

https://www.youtube.com/channel/UC7kg6VMzxoR7K9j20d-EDBg/featured

 

3. Talia Frida, în vârstă de 18 ani, balerină la Queensland Ballet. Născută în Sidney, Australia, a început lecțiile de balet la 4 ani iar la 16 ani era cea mai tânără lebădă din producția Queensland Ballet Lacul lebedelor. Colecția de video de pe canalul ei include sfaturi de îmbunătățire a tehnicii, improvizații, ce și cum să mănânci, cum să-ți antrenezi mintea, experiențele ei cu diferite tipuri de poante, competiții, spectacole, călătorii…

https://www.youtube.com/channel/UCV43qzNSGuQ1taW2XCy4dFQ

 

4. Royal Opera House Covent Garden, Londra, găzduiește The Royal Ballet. Dacă ești pasionat, trăiești pentru dans, abia ai început și vrei să-ți găsești motivația de a continua, aici vei găsi noutăți, informații importante despre producția unui spectacol, profesori, exerciții, performeri, emoție, spectacole pe care le poți vedea doar aici. O adevărată școală video!

https://www.youtube.com/user/RoyalOperaHouse

 

5. Sunt doar cateva link-uri dar te vor ajuta enorm și îți vor păstra vie pasiunea și motivația de a dansa. Dar nu pot încheia fără a trece pe la New York City Ballet, una din cele mai faimoase companii de dans din lume, înființată de George Balanchine. Despre balerini, el obișnuia să spună că sunt “poeți ai gesturilor” – și cine l-ar putea contrazice?! Veți fi poate uimiți să descoperiți în conținutul de pe YouTube performance-uri și repetiții de la spectacolele în pregătire pentru primăvara lui 2020.

https://www.youtube.com/user/newyorkcityballet

 

Într-o postare ulterioară, vă voi oferi și câteva link-uri către paginile sau canalele video ale unor coregrafi pe care sunt sigură ca vreți să-i cunoașteți mai bine. Până atunci, exersați, exersați, exersați!
Și dacă aveți alte canale preferate cu informații despre balet, puteți să ne trimiteți top-ul vostru pe Facebook, iar noi îl vom publica, pentru ca interacțiunea dintre membrii acestei comunități să rămână vie!


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate