Antrenamentele pilates, o parte importantă în viața unei balerine! De ce? Aflăm de la Daria Kimm, una dintre tinerele balerine de succes ale actualei generații

Știm că antrenamentele pilates sunt deja parte din viața de zi cu zi a unei balerine pentru ca beneficiile aduse vieții profesionale sunt numeroase! Aflăm câteva dintre aceste beneficii, chiar de Daria Kimm, una dintre dintre tinerele balerine de succes în cazul cărora pilatesul a contribuit semnificativ la parcursul lor profesional

by Ballet Magazine
Share the NEWS & spread the JOY!

Faptul ca antrenamentele pilates sunt o completare perfectă a vieții profesionale a unei balerine, profesioniste sau la început de drum, este deja o realitate! Asta arată atât studiile de specialitate cât și numărul tot mai mare de balerine care fac loc acestui tip de pregătire in viața lor profesională.

În același timp însă, succesul acestei forme de antrenament este relevat cât se poate de clar și de publicul general tot mai numeros, și de numărul tot mai mare de săli, sudiouri și programe care oferă acest tip de pregătire.

Este însă important să știi să alegi ce ți se potrivește! Spațiul, personalul și tehnica de lucru sunt poate determinante, dar sentimentul sau senzația trăite în timpul pregătirii sunt poate și mai importante. De aceea probabil că este important să știi ce anume cauți, și mai ales cum.

Citește și:

Pilates, o formă modernă și eficientă de completare a pregătirii pentru balerini!

De 9 mai, Ziua Europei, baletul ne unește! Ballet Magazine a relansat proiectul international de fotografie de balet „BALLERINAS IN RED” ediția 2022

 

Chiar din primele ore de pilates mi-am dat seama cât de mult mă va ajuta acest tip de antrenament să îmi îmbunătățesc tehnica de balet, și că îmi va fi de folos în carieră,

Daria Kimm, elevă în clasa a Xa a Liceului de Coregrafie Floria Capsali, și câștigătoarea Locului I la Olimpiada de Coregrafie pe țară

Ce înseamnă pilates, din experiența și sfaturile unei tinere balerine în devenire

Și în acest sens, probabil că experiența și, de ce nu, sfaturile, unei balerine care a trecut prin aceste căutări, pot fi de ajutor. De aceea am invitat una dintre tinerele balerine de succes ale generației care se pregătește să ia cu asalt scena în anii imediat următori, să răspundă la câteva întrebări, într-un scurt interviu exclusiv Ballet Magazine.

Este vorba de Daria Kimm, elevă în clasa a Xa a Liceului de Coregrafie Floria Capsali, câștigătoarea Locului I la Olimpiada de Coregrafie pe țară care a avut loc recent la Timișoara.

Daria a descoperit baletul  la vârsta de 5 ani, dar o apucă hotărât pe drumul profesionalismului începând cu 2016, când a intrat la Liceul de Coregrafie “Floria Capsali” din București. Cu un palmares bogat de premii și recunoașteri ale meritelor și calităților sale (între care, doar cu titlu de exemplu, putem aminti câștigarea de mai multe ori a locului I în cadrul Olimpiadei de Coregrafie, premiul „Tânăra Speranță” acordat de UNACOR, sau recunoașterea rezultatelor excepționale prin finanțarea acordată de programul de promovare a tinerelor talente, organizat de MOL), Daria practică pilates cu regularitate, în fiecare week-end.

Citește și 

Interviu cu Ioana Daria Kimm, elevă la Liceul de Coregrafie “Floria Capsali”

Cele mai bune 5 spectacole de balet din toate timpurile, potrivit Ranker.com

 

Interviu Daria Kimm, elevă în clasa a Xa a Liceului de Coregrafie Floria Capsali și câștigătoarea Locului I la Olimpiada de Coregrafie

Când și cum ai descoperit pilates ca formă alternativă, și complementară, de pregătire pentru profesia de balerină pe care ai ales-o?

Am descoperit pilates în urmă cu aproximativ trei ani, din auzite, de la colegele mele de școală. Inițial nu am acordat prea mare importanță subiectului, dar când una dintre prietenele mele, care frecventa deja astfel de cursuri în cadrul Pilates Zen Studio, a început să-mi povestească despre antrenamentele făcute și despre cât de mult simte că o ajută, am decis să încerc și eu. La exact același studio! Studio cu care are o relație neîntreruptă până în prezent. Și pot spune că mă bucur foarte mult că am făcut acest pas!

În cât timp de la începerea antrenamentelor ai sesizat că apar schimbările, îmbunătățirile?

Ei bine, pot spune că am observat primele schimbări în bine chiar de la primele ore de pilates! Mi-am dat seama în foarte scurt timp cât de mult mă va ajuta acest tip de antrenament să-mi îmbunătățesc tehnica de balet, și că îmi va fi de mare folos în carieră. Pot spune însă că și acum, dupa circa trei ani de pregătire continuă, încă mai descopăr lucruri noi, și noi beneficii și îmbunătățiri în viața mea profesională. Pilates este o îmbinare fantastică între exercițiul corpului și cel al minții, și te conduce spre o continuă re-descoperire! De la antrenamente plec mereu puțin obosită, dar maxim de relaxată și încărcată pozitiv!

Spune te rugăm cititorilor Ballet Magazine, foarte pe scurt, care sunt cele mai imortante trei beneficii resimțite de tine!

Ei bine, să zicem că, am ales pilates, între altele – pentru faptul că îmi doream mai multă deschidere și flexibilitate, îmi doream mai multă susținere și mușchi mai tonifiați. Acestea erau niște lucruri pe care le credeam foarte greu de atins, dar pilatesul mi-a dat și puterea și energia mentală pentru a persevera, și astfel mi-am atins toate obiectivele propuse. Și totul datorită orelor de pilates!

Cum reușești să-ți gestionezi timpul, între prezența la școală, teme pentru acasă, pregătire specifică la sală și antrenamente suplimentare de pilates?

La liceu am două ore de balet de dimineață și cinci ore de cultură generală în fiecare zi; apoi, în funcție de zi, am diferite cursuri și ore de pregătire la Operă. Așa că am ales să merg la la pilates în weekend, și astfel reușesc să-mi potrivesc programul cu cel de școală.

Dintre zecile de sudiouri de pilates din București, ai ales – și ai rămas fidelă Pilates Zen Studio. Trebuie să aibă ceva deosebit acest studio, sau echipa sa, de te-a reținut atâta timp? Care este ingredientul secret al acestui loc? Ce apreciezi cel mai mult aici?

 Mă simt ca acasă! Este un loc ce are un vibe deosebit – aș spune chiar “Zen”! Mă simt extraordinar aici și asta ma încarcă pozitiv de fiecare dată! Și pe lângă faptul că Pilates Zen Studio este unul dintre cele mai bune studiouri din București, și antrenoarea mea este un om nemaipomenit!

De când practici baletul? Ce și când te-a atras în acest domeniu și ce te-a ținut, nu te-a lăsat să abandonezi … având convingerea că viața de balerină – așa cum putem vedea și din programul tău, povestit mai sus – nu este deloc ușoară?

Fac balet de 12 ani, și este viața mea! Nu îmi imaginez viața fără balet, chiar dacă nu este deloc ușor. Însă, când faci ce-ți place, ce te pasionează, totul devine ușor! Bucuria pe care o simt când dansez pe scenă nu se poate compara cu nimic. Și asta m-a ținut, și mă va ține în continuare foarte probabil, în această lume.

#BallerinasLovePilates! O campanie Pilates Zen Studio dedicată susținerii dezvoltării armonioase a micuțelor balerine în devenire

Pilates Zen Studio se află în avangarda celor care susțin prin urmare ideea dezvoltării armonioase a micuțelor balerine în devenire! Prin hashtagul BallerinasLovePilates Pilates Zen Studio aduce în prim-plan o campanie începută în urmă cu cinci ani prin care oferă tinerelor balerine în devenire, cu vârsta minimă de 10 ani, de a se antrena în condiții de top, punându-le la dispoziție un pachet promoțional de pregătire de specialitate, cu prețuri speciale. Și totul într-un circuit închis, într-o atmosferă de deplină intimitate (clienta fiind singură în studio când se realizează ședința) care te face astfel să te simți cu adevărat “Zen” – așa cum spune și numele studioului.


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate