TVR Cultural revine în grila de programe!

by Sena Vladoiu
Share the NEWS & spread the JOY!

Una dintre cele mai bune vești ale acestei toamne pentru iubitorii de cultură! TVR Cultural revine pe micile ecrane până la sfârșitul anului!

Cultura se întoarce la televiziunea publică sub formă de post de sine stătător.

Canalul cultural al Televiziunii Române, îşi va relua emisia, după 10 ani de întrerupere. Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat acordarea licenţei pentru difuzarea pe satelit şi în sistem digital terestru a acestui post de televiziune.

Citește și: Domnul Lucian Romașcanu (re)vine la Ministerul Culturii. El a mai deținut funcția de ministru al Culturii în Guvernul Mihai Tudose

Emisia postului TVR CULTURAL va fi reluată până la finalul acestui an.

Potrivit Televiziunii Publice, TVR Cultural îşi propune să devină o platformă pentru promovarea valorilor culturale şi spirituale fundamentale, precum şi a creatorilor români. Dinamica şi realităţile mediului culturale vor face din acest canal al TVR purtătorul de mesaj al oamenilor de cultură, al artiştilor autohtoni, dar şi al instituţiilor de specialitate din România, precizează sursa amintită.

Canalul va avea 60% producţie proprie, iar restul vor fi producţii de tip filme documentare.

Totodată, va prezenta publicului din România informaţii la zi şi mari evenimente culturale europene şi internaţionale.

Dan-Cristian Turturică, președinte TVR a precizat:

“TVR va face mai mult pentru cultura românească, vom îmbina respectul pentru creaţiile clasice, de patrimoniu, cu deschiderea spre proiectele moderne, actuale, vom oferi spaţiu de expresie pentru un dialog viu, profund între oamenii de cultură şi artiştii din generaţii diverse”.

TVR Cultural a fost lansat în anul 2002. La acel moment era singurul post TV din România cu profil exclusiv cultural.

Emisia canalului a fost suspendată pe 15 septembrie 2012, în urma unei decizii a conducerii postului public de la vremea respectivă.


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate