Promenada Operei – Sâmbătă, 27 August, 2022

by Sena Vladoiu
Share the NEWS & spread the JOY!

Evenimentul de tradiție Promenada Operei, ajuns la cea de-a XII-a ediție, se va desfășura anul acesta în parteneriat cu Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale” (UNATC) și va avea loc sâmbătă, 27 august. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Spațiul destinat evenimentului este delimitat în trei zone specifice:

Zona A – zona de food court (rulote);
Zona B – scena (aprox. 470 de locuri);
Zona C – Proiect invitat „Desculț în iarbă”-  zona de terapie prin artă și relaxare culturală.

O sărbătoare a muzicii și a mișcării în aer liber pentru împlinirea spiritului.

Acesta este mesajul ediției a XII a Promenadei Operei din 2022. Toată lumea este invitată la o zi de neuitat: 12 ore de muzică și activități inedite de educație, relaxare și mișcare în aer liber.

Accesul la eveniment se va realiza începând cu ora 12:00, iar cei prezenți se pot bucura de:

  • Gala extraordinară de Operă
  • Workshop-urile „Desculț în iarbă”
  • Proiectul RiseUp

Gala extraordinară de Operă

Începând cu ora 21:00, pe scena mare se va desfășura Gala Extraordinară Promenada Operei, cu participarea orchestrei, a corului și a balerinilor Operei Naționale București. Dirijor va fi Tiberiu Soare.

Evenimentul  va aduce pe scenă sopranele Iulia Isaev, Marta Sandu Ofrim, Madeleine Pascu și Cristina Eremia, mezzosoprana Sorana Negrea, tenorii Daniel Magdal și Andrei Lazăr, baritonii Cătălin Toropoc, Alexandru Constantin și Dan Indricău, bașii Marius Boloș și Ion Dimieru, prim-soliștii Cristina Dijmaru, Bogdan Cănilă, Valentin Stoica, solista Marina Gaspar și balerinii ansamblului de balet Raluca Jercea și Ștefan Meșter.

Regia poartă semnătura lui Alexandru Nagy.

Publicul este așteptat la un veritabil regal liric ce va cuprinde o suită de capodopere muzicale și coregrafice.

Emoția și pasiunea muzicii clasice se vor împleti în pași de dans și interpretări solistice de excepție pe esplanada din fața primei scene lirice a țării.

Workshop-ul „Desculț în iarbă”

„Desculț în iarbă” este un program de ateliere de educație estetică în special pentru copii.

Hub-ul Cultural Promenada Operei vă invită să petreceți câteva ore de neuitat alături de copii, „desculți în iarbă”, într-o zonă de amenajată cu bean bag-uri, hamace, șezlonguri, unde artiștii conduc ateliere educaționale:

• Șevalete de pictură care vor aștepta cu pânzele albe să ne așternem gândurile în culori sub îndrumarea unui artist plastic al Operei Naționale Bucuresti.

• Ore de sport în iarbă care întăresc legătura corp –minte – yoga, pilates, body art, quigong

• Studentii UNATC vor întruchipa personaje celebre din universul Operei.

• Bibliotecă în aer liber cu sute de cărți care să ne aducă aminte de plăcerea cititului în foșnetul paginilor de hârtie.

În timpul zilei, publicul este invitat să ia parte la activitățile din program susținute de artiștii operei: Andreea Radu și Doina Alice Popa – atelier de pictură și creație costume, Mihaela Soare, prim solistă – Atelier “Primii pași în balet”, pianistul Mădălin Voicu Jr – atelier “Prima dată la pian”, dar și la ateliere foto, face painting, teatru animație, ateliere de confecționat păpuși,  de dezvoltare personala susținute de artiști independenți.

Tururi ghidate ale sediului Operei Naționale București (12:00-18:00 din oră în oră)

•     Tururile se organizează între orele 12:00 și 19:00 (cu începere la fiecare oră fixă), cu programare la e-mail bilete@operanb.ro (este necesară o programare prealabilă).

•     Durata unui tur ghidat este de aproximativ 40 de minute

•     Ghidul oferă date despre  istoria și arhitectura clădirii (stil, capacitate și dotări sală și foaier, dotări scenă), istoria muzicii, istoria operei și baletului, comparație cu opere din lume, creația  unui spectacol, meseriile din operă, informații despre operă și balet pe înțelesul tuturor.

Proiect invitat RiseUP – Opera on the sky

Veți fi ridicați la înălțime purtați spre cer în dansul unuia dintre cele mai mari baloane cu aer cald din România. Ridicări în ancoră până la înălțime de 20 metri deasupra esplanadei Operei Naționale București.


Share the NEWS & spread the JOY!

Related Posts

Această pagină, în contextul prestării de servicii, foloseşte cookie-uri. Continuând să vizitezi site-ul, ești de acord cu folosirea lor. Pentru mai multe informaţii, inclusiv informaţii despre eliminarea acestora, apasa pe Politica de confidentialitate. Sunt de Acord Politica de confidentialitate